Ontroerend: baby probeert tranen te bedwingen wanneer ze moeder voor het eerst “ik hou van je” hoort zeggen

Ontroerend: baby probeert tranen te bedwingen wanneer ze moeder voor het eerst “ik hou van je” hoort zeggen Video: YouTube

Twee maanden lang was Charlotte Keane, het dochtertje van de Amerikaanse Christy Keane, niet in staat om haar moeder te horen. Het is dus geen verrassing dat het gezin een speciaal moment meemaakte toen een hoorapparaat daar verandering in bracht. Eens het meisje haar moeder voor de eerste keer “ik hou van jou” hoorde zeggen, leek ze haast tot tranen toe bewogen.

Een video die de dame eerder deze maand op sociale media postte, is inmiddels al miljoenen keren bekeken. Christy, een moeder van twee kinderen en tevens een blogster, kon het immers niet laten om het bijzondere moment met de wereld te delen. “Charly kan nu voor de eerste keer horen terwijl ik ‘ik hou van je’ zeg!!!”, schreef ze nog bij de beelden op Instagram. “Ze probeert haar tranen aan te bedwingen, net zoals haar moeder.”

De familie Keane heeft sinds augustus al veel emotionele momenten voor de kiezen gekregen. Tijdens de zwangerschap was het immers op geen enkel moment duidelijk dat de baby doof zou zijn. “We kwamen erachter toen ze 24 uur na de geboorte een hoortest moest ondergaan”, vertelde de moeder. “Ze faalde op de test.”

Cochleair implantaat

Voordien was Christy nog nooit in contact gekomen met een doof persoon. Daarom heeft ze besloten om gebarentaal te leren.

Charlotte zal rond haar eerste verjaardag cochleaire implantaten krijgen. In tegenstelling tot een hoorapparaat worden die in het slakkenhuis ingeplant. Alle geluidsprikkels worden omgezet in elektrische impulsen geleid naar de gehoorzenuwen. Bij een hoorapparaat wordt het aanwezige geluid enkel versterkt, al kan het er wel voor zorgen dat haar lichaam goed wordt voorbereid op het implantaat.

Momenteel is Christy in ieder geval zeer blij dat ze haar eerste woorden tegen haar baby kon zeggen. “Die connectie via onze ogen was op dat moment onbeschrijflijk”, vertelde ze aan WAVY.com. “Ik wist dat hetgeen zij voelde overeenkwam met wat ik voelde in mijn hart.” Op haar Instagram-account post ze sindsdien regelmatig updates over de progressie van haar dochter.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees