Fietser valt automobilist aan: “Hij gaf me zomaar een slag in het gezicht”

Fietser valt automobilist aan: “Hij gaf me zomaar een slag in het gezicht”

Steven Coppens hield aan de vuistslag een bloedende lip over. Foto: wjn

Liedekerke / Ninove -

“Ik hoor mijn passagiersdeur opengaan. Die fietser brabbelt ‘Waarom rij je niet vooruit, zot?’ en geeft me een vuistslag.” Steven Coppens (36) uit Liedekerke werd maandagochtend aan kruispunt Den Doorn in Ninove slachtoffer van zinloos geweld. Een onbekende fietser gaf de man zomaar een slag vol in het aangezicht.

De feiten gebeurden omstreeks 10 uur maandagochtend. Steven is rolstoelgebruiker en was met zijn speciaal uitgeruste wagen, een BMW 1-reeks met een drive-by-wiresysteem en een joystick als stuur, op weg naar garage Meerschman. Zijn assistente reed net achter hem. “Het was de bedoeling dat ik mijn wagen dropte en dat zij me terug naar huis bracht”, zegt Steven.

Druk kruispunt

Aan het kruispunt van de Aalstersesteenweg met de Okegembaan stond plots een fietser aan de rechterzijde van zijn wagen. “Ik hinderde hem absoluut niet, hij stond naast me. Het is daar een druk punt, ik moest even wachten voor ik kon invoegen. Plots zag ik hem naar mij kijken en zijn fiets rustig neerleggen op de weg. Toen ik aanstalten maakte om mijn venster te laten zakken, hoorde ik de passagiersdeur opengaan. Hij brabbelde Waarom rij je niet vooruit?Zot!’ en gaf me zomaar een slag vol in het gezicht.”

De assistente van Steven stapte verontwaardigd uit, de man maakte zich uit de voeten. “Ze heeft nog de achtervolging ingezet en wist hem bijna te strikken, maar helaas. Hij kon met zijn fiets ontkomen. Ze is jammer genoeg ook nog gevallen.”

Kalende zestiger

Steven is gewond aan de lip én geschrokken. “Mijn lip, en misschien nog meer mijn zelfvertrouwen en mijn ego, hebben een ferme deuk gekregen. Ik vraag me af wat er door het hoofd van die man ging. We zijn een klacht gaan indienen bij de politie.”

De 36-jarige Liedekerkenaar hoopt dat de agressieveling gevonden kan worden. “Het was een ongeveer 60 jaar oude, kalende man met een kaki vest en een bruine sjaal voor het gezicht. Volgens mij had hij gedronken.” Wie meer weet of iets gezien heeft, kan de politie contacteren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees