VOETBAL2DE AMATEURKLASSEFC Gullegem - Laurenz Simoens en co. voelen zich na 1-1 in Brakel klaar voor de komst van leider Rupel Boom

“Op eigen veld hoeven we niemand te vrezen”

“Op eigen veld hoeven we niemand te vrezen”

Laurenz Simoens (rechts) opende in Brakel voor de rust de score. Foto: bart Vandenbroucke

Gullegem / Wevelgem -

FC Gullegem kwam van Brakel terug met een 1-1 gelijkspel en was daarmee niet ontevreden. “Het zal dit seizoen niet voor iedereen weggelegd zijn om op Brakel iets te gaan rapen”, zegt Laurens Simoens.

Met een doelpunt van Laurens Simoens nam Gullegem voor de rust een optie op de zege. “We speelden een sterke eerste helft en leidden aan de rust dan ook verdiend met 0-1”, vertelt Simoens. “Met die tussenstand kwam de thuisploeg goed weg. In de tweede helft waren we minder dominant en beleefden we na hun gelijkmaker nog moeilijke momenten.”

Laurenz Simoens scoorde zijn tweede van de competitie. “Het zouden er wat meer moeten zijn”, vindt de ex-speler van Cercle Brugge. “Sinds dit seizoen word ik op een andere positie uitgespeeld. Op de flank moet ik ook verdedigend mijn werk opknappen en verschijn ik minder in de zone van de waarheid. Het maakt mij niets uit. Werken in dienst van de ploeg is voor mij geen enkel probleem. Als ik op die manier mijn steentje kan bijdragen, dan graag.”

Als 16-jarige mocht Laurens Simoens een tweejarig profcontract tekenen bij Cercle Brugge. “Of ik momenteel nog hogere ambities koester? Nee, daar ben ik niet mee bezig. Ik voel me goed bij Gullegem en in de tweede amateurklasse.”

Zondag komt leider Rupel Boom op bezoek. “Daar kijken we naar uit”, beweert Simoens. “We hebben intussen een stevige thuisreputatie opgebouwd. Op eigen veld hoeven we niemand te vrezen, ook Rupel Boom niet. De Antwerpenaars krijgen goede commentaren en staan niet toevallig op de eerste plaats. Rupel Boom zal ongetwijfeld over meer individueel talent beschikken, maar wij zullen daar onze collectieve sterkte tegenover zetten.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio