Jong koppel dat in elkaars armen werd teruggevonden in bekend park in de VS: “Ze kozen voor een snelle dood”

Jong koppel dat in elkaars armen werd teruggevonden in bekend park in de VS: “Ze kozen voor een snelle dood”

Rachel en Joseph

Het vermiste jonge koppel dat vorige week dood werd teruggevonden in het bekende Joshua Tree National Park in de VS, is waarschijnlijk verdwaald en heeft dan zelfmoord gepleegd. Dat vermoedt de politie.

Joseph Orbeso (21) en zijn vriendin Rachel Nguyen (20) vertrokken 27 juli voor een wandeling in Joshua Tree National Park. Omdat het meer dan 37 graden was in de schaduw, hadden de twee genoeg water en voedsel met zich mee voor een volledige dagtocht.

Het koppel checkte een dag later echter niet uit uit hun AirBnB-kamer, waarna alarm werd geslagen en er een zoekactie werd opgezet naar het jonge koppel, zonder succes.

Bijna drie maanden werd er gezocht naar Joseph en Rachel. Eind september was er dan toch een spoor van de twee toen speurders een zonnebril vonden die mogelijk van Joseph was. En vorige week werden uiteindelijk ook de levenloze lichamen van de twee gevonden, in een afgelegen deel van het park. Rachel en Joseph lagen in elkaars armen.

Schotwonde

Intussen blijkt dat ze allebei ook een schotwonde hadden. De politie vermoedt dat de twee verdwaald zijn geraakt en dat ze beseften dat ze in de hitte niet zouden overleven in het nationale park. “Ze konden kiezen tussen een langzame, pijnlijke dood, of een snelle dood”, zegt een vriend van het koppel. Joseph, die als bewaker werkte, had een dienstwapen. Dat wapen had hij ook mee op de trektocht. De politie denkt dat Joseph dat wapen heeft gebruikt om zichzelf en zijn vriendin uit hun lijden te verlossen.” Een reconstructie door de politie bevestigt het vermoeden dat het koppel gevochten heeft tegen de hitte, tot het niet meer kon: de lichamen van de twee werden gevonden onder een boom, hun benen waren bedekt met kleding als bescherming tegen de brandende zon, er was een spoor van waterflessen en voedselverpakkingen tot aan de plaats waar het koppel uiteindelijk lag,...

De familie van Rachel neemt Joseph niets kwalijk: “We danken God dat we Rachel en fatsoenlijke begrafenis kunnen geven.”

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees