Bende-speurders vragen versterking: “Minstens verdubbeling nodig”

Bende-speurders vragen versterking: “Minstens verdubbeling nodig”

Foto: BELGA

“We willen dat ons team versterkt wordt met extra collega-speurders, zodat we dit nieuwe spoor kunnen uitpluizen.” Die oproep komt van de Cel Waals Brabant, de rechercheurs die het onderzoek voeren naar de Bende van Nijvel.

Eind jaren ‘90 bestond het team nog uit meer dan 100 mensen. Maar daarna is dat aantal geleidelijk afgekalfd. De laatste vier jaar waren er nog maar drie speurders, die antwoorden moesten zoeken in het duizenden pagina’s dikke dossier. Eén maand geleden zijn er twee Nederlandstaligen bij gekomen. Mede door het geringe aantal speurders duurt het nu al vijf maanden om te verifiëren of Christiaan B. wel degelijk de Reus is.

LEES OOK (+). Het ultieme artikel voor zij die niet zijn opgegroeid met de Bende van Nijvel: 17 vragen en antwoorden over de meest spraakmakende zaak ooit

Vijf speurders is niet voldoende, vindt ook de Aalsterse burgemeester Christophe D’Haese (N-VA). Hij roept Justitieminister Koen Geens (CD&V) op om het aantal speurders op zijn minst te verdubbelen. Vandaag moet Geens tekst en uitleg geven in de commissie-Justitie.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees