VOETBAL 2DE AMATEURKLASSE A SK PEPINGEN-HALLE - Sergei Deweerdt steekt ontgoocheling niet weg

“Die halve nederlaag hebben we aan onszelf te wijten”

“Die halve nederlaag hebben we aan onszelf te wijten”

Sergei Deweerdt: ““Als staartploeg is elke match vanaf nu moeilijk, maar ook haalbaar.” Foto: GEERT TRESIGNIE

Halle -

Geen lachende gezichten bij SKPH na het teleurstellende 1-1 gelijkspel tegen het jeugdige SV Bornem, want de fusieploeg had echt gerekend op de drie punten. Doelman Sergei Deweerdt is dan ook fel ontgoocheld.

“Het gelijkspel is een correcte weergave, maar dit jonge Bornem was een ploeg die we altijd de baas moesten kunnen”, stelt doelman Sergei Deweerdt terecht vast.

“Met Bornem en straks Ronse stonden we voor wedstrijden van de waarheid en we wisten maar al te goed wat ons te doen stond, maar tegen Bornem liep het al meteen met een sisser af. Ons spelgehalte was niet goed en we speelden veel te stereotiep en voorspelbaar. Met wat meeval bracht Damien Miceli ons niettemin op vrije trap op voorsprong. We kregen nog wat kansen, maar de bezoekers lieten zich ook wel niet onbetuigd.”

“In de tweede helft konden we die voorsprong niet vasthouden en zij scoorden tegen op een stilstaande fase. Dat doelpunt had er trouwens nooit mogen komen. Het gaf het jonge Bornem, dat drijft op enthousiasme, een boost. We kregen ook nog wat kansen, maar na het uitvallen met tweemaal geel van Thor Daems moesten we zelfs nog beducht zijn voor de 1-2.”

“Het blijft doodzonde dat we een mooie 1-0 voorsprong tegen zo'n ploeg na de rust niet konden vasthouden of verder uitdiepen. Als het spel niet goed is en je niet top bent, dan moet je tenminste de kansen afmaken. In de tweede helft misten we de scherpte van voor de rust en dat kwam ons duur te staan, want de verhoopte drie punten bleven uit. De halve nederlaag hebben we dan ook ons onszelf te wijten.”

“We moeten ons dus meteen herpakken en zijn onze supporters een revanche verschuldigd. We hebben immers de verplichting om de nog kersverse fusieploeg in de tweede amateurklasse te houden. Het kostte FC Pepingen vorig seizoen immers veel kracht en energie om via de eindronde hogerop te geraken en dat mogen we nu niet zomaar vergooien. Intussen is het bestuur bezig met de nodige versterking voor de ploeg en een kwaliteitsinjectie kan zeker geen kwaad. We missen ervaring, karakter en leepheid in de ploeg.”

“Als staartploeg is elke match vanaf nu moeilijk, maar ook haalbaar, want de betere ploegen onderschatten ze ons misschien. We moeten er wel van de eerste tot de laatste minuut voor gaan. Zondag moeten we naar Ronse en als je thuis de punten niet pakt tegen Bornem dan moet je maar scherp uit de hoek komen op verplaatsing.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio