Advocaat nabestaanden Bende-slachtoffers: “Dossier is totaal verknoeid, men krijgt nooit nog iemand voor de rechtbank”

Video: vrt

Als advocaat van nabestaanden van slachtoffers van de Bende van Nijvel heeft Peter Callebaut al 32 jaar te maken met het onderzoek naar de Bende. Hij is bijzonder sceptisch als het gaat over de nieuwe “doorbraak” in het onderzoek. Volgens hem is het bendedossier “totaal verknoeid” en zal er “nooit nog iemand voor de rechter komen”. Dat vertelde hij maandagavond in ‘De Afspraak’.

Peter Callebaut verdedigt vijf families van slachtoffers. “We hebben al van alles meegemaakt. We hebben de zaak in Dendermonde en de overheveling naar Gent. Dan ging het dossier naar Charleroi, waar het vijf jaar heeft stilgelegen omdat het vertaald moest worden. Vervolgens hebben we ook alle pistes die uitgespit zijn geweest. Het is altijd een opflakkering, maar telkens zakt het als een pudding in elkaar.”

“Dit dossier is totaal verknoeid en men krijgt nooit nog iemand voor een rechtbank. We zitten eerst en vooral met de overheveling naar Charleroi die op een nietige manier is gebeurd. Bovendien heeft men al twee keer de verjaringstermijn verlengd. Volgens mij moet men nu gaan kijken waar het precies verkeerd is gelopen, wie daar achter zit en waarom dat gebeurd is. Dan gaat men vroeg of laat vrij hoge namen tegenkomen”, aldus Callebaut. .

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees