Lazio-voorzitter wil fans op Auschwitz-excursie sturen na kwalijke Anne Frank-stickers

© AP

Als het van Claudio Lotito, voorzitter van Lazio Rome, afhangt, gaan ieder jaar tweehonderd fans van zijn club op bezoek in Auschwitz. Dat heeft Lotito dinsdag gezegd, nadat Lazio-supporters het afgelopen weekend stickers van Anne Frank in een AS Roma-truitje kleefden in het Olympisch Stadion. Het schandaal verhit de gemoederen in heel Italië.

De harde kernen van verschillende Italiaanse teams zorgen regelmatig voor ophef, maar nu lijkt een grens overschreden. De stickers van Anne Frank in een AS Roma-truitje die de Lazio-fans kleefden in het stadion dat ze moeten delen met hun stadsrivaal, doen veel stof opwaaien. Zo wil de Italiaanse president Sergio Mattarella, die de daad “onmenselijk en alarmerend” noemde, de schuldigen straffen met een stadionverbod.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lazio-voorzitter Lotito trok dinsdag op zijn beurt naar een synagoge in Roma waar hij een bos bloemen neerlegde. “Laten we het vandaag nogmaals voor eens en altijd duidelijk stellen”, zo verklaarde Lotito, “niemand mag onze club gebruiken voor dat soort dingen. Het merendeel van onze aanhangers is net als ons tegen het antisemitisme.”

Om zijn boodschap kracht bij te zetten, sprak Lotito zijn wil uit om ieder jaar tweehonderd jonge Lazio-fans de concentratiekampen van Auschwitz te laten bezoeken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over SS Lazio