Vakantie

Lonely Planet zet Antwerpen in top 10 van te bezoeken wereldsteden

Lonely Planet zet Antwerpen in top 10 van te bezoeken wereldsteden

Foto: Victoriano Moreno

Antwerpen -

Antwerpen is opgenomen in de top 10 ‘Best in Travel 2018’ van Lonely Planet. Het expertenpanel van de toonaangevende reisgids roept de stad dus uit tot een van de tien beste steden om het komende jaar te bezoeken.

Antwerpen is de nieuwe place to be volgens de experts van Lonely Planet en dat heeft tal van redenen: het Museum Plantin-Moretus, het oeuvre van Rubens, de enorme schat aan erfgoed, de toonaangevende mode, het bruisende nachtleven en nog veel meer. Ook het komende Barokjaar haalt Lonely Planet aan als reden om Antwerpen in 2018 te bezoeken.

“Dit is een fantastische erkenning voor Antwerpen. We bereiken hiermee een enorm groot publiek: in 2017 verschenen er wereldwijd meer dan 3.400 persartikels over de top 10, werd het artikel op de website 2,8 miljoen keer bekeken en op social media waren er zelfs meer dan 230 miljoen views. Deze waardering is een extra impuls voor ons om Antwerpen actief te blijven promoten in binnen- en buitenland”, reageert Koen Kennis, schepen voor Toerisme.

‘Best in Travel’ is een initiatief van Lonely Planet, zowat de belangrijkste reisgids ter wereld, zowel op papier als online. Elk jaar brengt de gids een panel van experts bij elkaar, zowel reisjournalisten als professionals uit de sector. Dat panel selecteert dan de beste bestemmingen in verschillende categorieën: best city, best country, best region en best value. Het baseert zich daarvoor niet op bezoekerscijfers van voorgaande jaren, maar voorspelt welke plekken het komende jaar écht de moeite waard zijn.

Elke winnende locatie krijgt een eigen pagina op http://www.lonelyplanet.com/best-in-travel.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees