Beauty

ADVIES. “Hoe kan ik mijn haar lekker doen ruiken?”

ADVIES. “Hoe kan ik mijn haar lekker doen ruiken?”

Foto: Shutterstock

Als je vaak in een rokerige ruimte komt, zit je met een probleem. Sigarettengeur is immers heel moeilijk uit je haar te krijgen. Ook de geur na een bezoek aan een frituur kan lang blijven hangen. BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology weet raad.

Bij rook en frietjes is een grondige wasbeurt de beste optie. Werk je in de voedingsindustrie? Dan dient een haarnetje niet alleen om de hygiëne te optimaliseren, het beschermt je haardos ook tegen ongewenste geurtjes.

Leve rozenwater

Ben je iemand die vaak transpireert en ruikt je haar daardoor minder fris, dan ga je best op zoek naar een sterk geparfumeerde shampoo en conditioner om het probleem aan te pakken. Houd bij je keuze wel altijd eerst rekening met de functionaliteit van de producen en check of ze compatibel zijn met je haartype. Daarna kun je rekening houden met je favoriete parfums. Rozenwater is een wondermiddel om vieze geurtjes te reduceren. Het is heel zacht en dus niet schadelijk voor je haar. Geen fan van rozen? Een gewone spoelbeurt tussen twee wasbeurten kan ook een filterend effect hebben.

Verdoezelende droogshampoo

Daarnaast biedt een droogshampoo soelaas. Het product staat erom bekend dat het je lokken ontvet, maar het bevat tevens bestanddelen die helpen om vervelende geurtjes te verdoezelen. Een vleugje Febreze voor het haar als het ware.

Een wolkje parfum

Vandaag zijn er ook steeds meer merken die speciale haarparfums op de markt brengen. Een van de bekendere in dat segment is Le Parfum Cheveux van het Franse luxemerk Chanel. Er bestaan ook borstels met haartjes die verschillende geurtjes afgeven, maar die ken ik zelf nog niet.

Don’ts

Enkele gouden tips: verstuif nooit een gewoon parfum in je haar. Dat bevat zoveel alcohol dat je je lokken kunt beschadigen. Let daarom ook op als je parfum aanbrengt in je hals: voorkom altijd dat het op je haar terechtkomt of dat er een beetje haar in je weelderig geparfumeerde nek blijft plakken.

Gebruik bij voorkeur niet te veel verschillende producten. Shampoos, conditioners, haarlak, haarparfums: elk middel heeft een bepaald geurtje. Maak er geen mengelmoes van, want je draagt toch ook geen vier parfums? Vermijd in de mate van het mogelijke om te werken met warmte op de lokken. Dat kan slechte geuren naar boven laten komen.

Corrigeer

GEFLITST

Celebs

Food

Beauty

Gezondheid

Mode