Kerkfabriek wil nieuwe lokalen bouwen voor de meisjesscouts

Kerkfabriek wil nieuwe lokalen bouwen voor de meisjesscouts

Willy Vankeirsbilck en Els Verschaeren bij het scoutsgebouw, dat binnenkort verkocht zal worden. Foto: ddl

Zaventem -

Goed nieuws voor de meisjes van de Europascouts Nossegem. De Kerkfabriek van Nossegem heeft de plannen opgevat om nieuwe lokalen te bouwen voor de jeugdvereniging en kreeg intussen al een stuk grond aan de Stokerijstraat in erfpacht.

Op de gemeenteraad van Zaventem werd beslist dat de Kerkfabriek van Nossegem een gemeentelijk stuk grond aan de Stokerijstraat in erfpacht krijgt. De Kerkfabriek wil de lap grond van 21 are gebruiken om er nieuwe lokalen te bouwen voor de meisjesscouts van de Europascouts Nossegem. De Kerkfabriek verkoopt in ruil daarvoor een stuk grond dat aansluit op het project ‘Groene long Kersenberg’ en zal worden ingekleurd als recreatiedomein.

De meisjesscouts zijn de Kerkfabriek bijzonder dankbaar. “Onze lokalen voldoen niet meer aan de huidige normen”, zegt Els Verschaeren van de groepsleiding. “De tand des tijds laat zich voelen, maar ook de indeling is niet optimaal. We moeten ons materiaal stockeren in de kelder en moeten dat elke keer weer de trappen op en af sleuren. De kelder is ook onvoldoende verlucht en dat komt de kwaliteit van ons sjorhout niet ten goede. Tot slot zijn de lokalen ook simpelweg te klein geworden.”

Regeling met jongens

De verzuchtingen waren inmiddels ook de Kerkfabriek ter ore gekomen en die besloot nu om in te grijpen. “De scouts dragen de christelijke waarden hoog in het vaandel en leveren een positieve bijdrage binnen de lokale gemeenschap”, zegt Willy Vankeirsbilck van de Kerkfabriek. “Daarom beslisten wij om hen te steunen. Zij kunnen hun wensen voor de nieuwbouw doorspelen en wij zullen daar in de mate van het mogelijke rekening mee houden bij het ontwerp van de plannen.”

Wanneer de nieuwbouw precies gerealiseerd kan worden, is voorlopig nog niet duidelijk. Maar om de nieuwbouw te bekostigen, zullen de huidige lokalen aan het Driesplein verkocht worden. De meisjes zullen dan tijdelijk een ander onderkomen moeten vinden. “Wij zullen dan een regeling proberen te treffen met onze jongensafdeling”, zegt Verschaeren. “Die hebben momenteel hun lokalen in Hoeve Nothengem en blijven daar.” De kerkfabriek wil alleszins ook de Nossegemse gemeenschap betrekken bij haar plannen en plant daarom binnenkort een infoavond.

Ook voor de scouts van Zaventem viel er nieuws te rapen op de gemeenteraad. Hun nieuwbouwplannen liepen vertraging op omdat er geen aannemer werd gevonden. De plannen werden bijgevolg aangepast om zo de kostprijs te drukken. “Aan het ontwerp verandert er bijna niets”, zegt Dewandeleer. “Maar we gaan wel van betonbouw naar een staalbouw.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio