Vlaming wordt de sterke man achter de ploeg van Marianne Vos

Vlaming wordt de sterke man achter de ploeg van Marianne Vos

Foto: Photo News

De ploeg van Marianne Vos zal volgend jaar met een nieuwe hoofdsponsor op de truitjes prijken. En dat wordt verrassend het Waowdeals van Oost-Vlaming Jan Harboort. “Wij noemen het de ploeg van de lage landen” vertelt de geldschieter uit Zegelsem, een plaatsje in de Vlaamse Ardennen.

Waowdeals wil met een voordelig betalingsysteem, bij pakweg de bakker en de beenhouwer, de vrouw in de straat bereiken en kiest voor de introductieperiode voluit voor het vrouwenwielrennen. Opmerkelijk, Waowdeals was de twee voorbije seizoenen hoofdsponsor van de Belgische UCI-vrouwenploeg van manager Marc Bracke. Maar nu schakelt Jan Harboort met zijn bedrijf een versnelling hoger en wordt hij zowaar hoofdsponsor van de Nederlandse topploeg rond Marianne Vos. WM3 Pro Cycling wordt volgend jaar Waowdeals Pro Cycling.

“Ik geef toe dat de overstap velen heeft verrast. Maar eigenlijk past het perfect in de strategie die we voor ogen hebben. Het eerste jaar bij Lares-Waowdeals was een kennismaking met de wielersport voor vrouwen. Vorig jaar trokken we Thalita de Jong aan en hiermee hoopten we een stap vooruit te kunnen zetten. Dat is echter maar voor een deel gelukt omdat de ex-wereldkampioene in het veld werd geremd door blessures. Ook Sofie De Vuyst kon door lichamelijk leed niet doorzetten” vertelt Jan Harboort. “Met het zicht op volgend wegseizoen was het ons streven om de ambitie aan te zwengelen. We willen de naam van Waowdeals nadrukkelijker onder het grote publiek brengen. Toen zich een opportuniteit aandiende om als naamsponsor van Marianne Vos en co te kunnen fungeren, hebben we niet geaarzeld.”

Dit betekent wel dat hij de bestaande UCI-ploeg van Marc Bracke de rug toekeert. “Dat klopt voor een deel. We gaan onze verantwoordelijkheid nemen om de ploeg van Marc Bracke te laten verder bestaan. Hiervoor zoeken we naar een menselijke oplossing en ik heb er een goed oog in dat dit zal lukken.”

Marc Bracke bevestigde intussen dat hij doorgaat met zijn UCI-ploeg, wellicht in een andere benaming. Ondermeer Sofie De Vuyst, Kim De Baat, Kelly en Demmy Druyts zullen volgend seizoen deel uitmaken van het huidige Lares-Waowdeals. “Met Lares-Waowdeals hadden we een goede ploeg waarbij we bij een goede dag wel eens top 10 in pakweg de ronde van Vlaanderen konden rijden. Bij Waowdeals Pro Cycling kom ik nu bij een ploeg terecht die bij iedere grote wedstrijd het podium wil rijden. Dat scheelt een slok bij het gegeven hoe je een ploeg inschat. En uiteraard heeft de figuur van Marianne Vos onze belangstelling aangewakkerd. Wat Eddy Merckx is voor de mannen, is Marianne Vos voor de vrouwen. We hebben de intentie om tot 2020 door te gaan”.

Corrigeer