Ex-renner Quick.Step moet Cofidis opnieuw op de rails zetten

Ex-renner Quick.Step moet Cofidis opnieuw op de rails zetten

Cedric Vasseur in het geel in de Tour. Foto: EPA

Brussel -

De Fransman Cédric Vasseur wordt de nieuwe algemeen manager van Cofidis. Hij volgt zijn landgenoot Yvon Sanquer op. Dat heeft de procontinentale formatie zelf bekendgemaakt.

“Het was dringend tijd om de ploeg weer in gang te zetten”, zo meldt Cofidis. “Om op het hoogste niveau aan de bak te komen, zijn ’onbetwistbare sportieve resultaten’ nodig. Dat was helaas niet meer het geval in de voorbije jaren.”

De 47-jarige Vasseur, ingenieur van opleiding, reed in het profpeloton van 1994 tot 2007. Tussen 2002 en 2005 trad hij aan voor Cofidis, waarna hij zijn carrière afsloot met nog twee seizoenen in dienst van Patrick Lefevere en Quick.Step. Hij stopte in 2007 met koersen. In 1997 droeg Vasseur vijf dagen de gele trui in de Ronde van Frankrijk. Hij zette twee Touretappes (1997 en 2007) op zijn palmares. Na zijn carrière als renner was hij voorzitter van de Internationale Wielrennersfederatie (CPA) en heeft hij gewerkt voor Amaury Sport Organisation (ASO), de organisatie achter de Tour, en verschillende media.

In 2018 staan de Belgen Dimitri Claeys, Bert Van Lerberghe, Michael Van Staeyen en Kenneth Vanbilsen naast kopman Nacer Bouhanni op de loonlijst van Cofidis.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.