Liefst duizend mensen dagen op voor afscheid van verongelukte Patrick (60): “Nooit meer zullen de dagen zijn zoals toen hij nog leefde”

Wie niet binnen in de kerk geraakte, kon buiten de plechtigheid volgen via de luidsprekers. Foto: sbr

Staden -

Het Dorpsplein in Oostnieuwkerke werd gisterenmorgen overrompeld voor het afscheid van Patrick Hoflack (60). Maar liefst duizend kennissen kwamen afscheid nemen. De bestuurder van Horafrost en Homifreez verongelukte vorige week met de wagen.

LEES OOK: Patrick (61) verloor amper anderhalve maand geleden zijn vader, nu sterft hij zelf in horrorcrash

Een ware overrompeling. Dat maakte Oostnieuwkerke, een dorp van amper een paar duizend inwoners gistermorgen mee.

Al geruime tijd voor de uitvaart begon, stond er een lange rij wachtende mensen op het Dorpsplein. Anderen die wat later waren, moesten zoeken om nog een parkeerplaats te vinden. In het dorp hingen op meerdere punten zelfs bordjes met “parking begrafenis P. Hoflack”.

Voor een vijftigtal laatkomers bleek er ook geen plaats meer in de Onze-Lieve-Vrouwkerk. Een luidspreker aan de deur zorgde ervoor dat ze de dienst toch wat konden meevolgen. In de kerk was het vooral pastoor Dirk Crombez die het woord nam. Hij leidde de traditionele uitvaart aan de hand van gebeden en lezingen. Hij werd bijgestaan door het Amicitia-koor uit Wakken, dat onder leiding van Bernadette Vandenabeele en organist Marc Seurinck meerdere tussenzangen bracht, zowel in het Latijn, Duits als Nederlands.

“Nooit meer zoals vroeger”

Aan de ene kant was de kerk gevuld met bloemen en kransen van familieleden en vrienden, maar ook van de medewerkers van de bedrijven waarin Patrick Hoflack actief was, en van klanten.

“Het gebeuren van de afgelopen dagen lijkt nog niet helemaal door te dringen. Maar één ding is wel duidelijk: nooit meer zullen de dagen zijn zoals toen Patrick nog leefde”, zei de pastoor bij aanvang van de plechtigheid.

Patrick Hoflack kwam vorige week dinsdagnacht van zijn bedrijf Horafrost in de Voermanstraat in Staden toen het fatale ongeval gebeurde. Met zijn Mercedes knalde hij langs de Provinciebaan op een uitzonderlijk transport dat een zwaar onderdeel van een windmolen vervoerde. De wagen van Patrick werd tegen een boom gekatapulteerd. De ondernemer was op slag dood.

Werklust

“Het enige wat nog overblijft, zijn herinneringen. Hoe Patrick zich heeft ingezet voor zijn eigen gezin, zijn bedrijf dat hem zeer na aan het hart lag. Hij ging met zorg om met zijn mensen en met wat op het werk gebeurde. Relaties opbouwen, contacten en banden leggen was een van zijn grote talenten”, klonk het tijdens de dienst.

Patrick, die naast zijn vrouw Linda en zijn kinderen Sofie en Philip ook drie broers en een zus achterlaat, werd ook geroemd voor zijn werklust en vooruitstrevendheid. “Dat Patrick ons mag blijven aanmoedigen en nu zelf rust en vrede mag vinden.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio