Discussie tussen Axel Daeseleire en econoom Geert Noels na “intriest” tafereel met dakloze

Discussie tussen Axel Daeseleire en econoom Geert Noels na “intriest” tafereel met dakloze

De discussie tussen tv-maker Axel Daeseleire en econoom Geert Noels in ‘Van Gils & Gasten’ heeft een staartje gekregen. Noels zegt dat hij na de uitzending op de dakloze man botste die samen met Axel Daeseleire over het programma ‘Project Axel’ was komen praten.

In een tweet zegt de econoom dat de dakloze, die in een rolstoel zit, “alleen stond te wachten op vervoer op de stop bij de VRT” en dat de dakloze gewag maakte van “manipulation” en “dishonest” (oneerlijk, nvdr.) . Noels omschrijft het tafereel als intriest: “Ik heb minutenlang bij die man gestaan en hem een lift aangeboden, waar hij voor bedankte. Ik kan niet begrijpen dat zo’n ontredderde man alleen op de stoep wordt gelaten”. De econoom uitte in de talkshow al bedenkingen bij ‘Project Axel’, waarin Axel Daeseleire vijf daklozen uit het slop probeert te halen. Na de uitzending is Noels nog harder: “Die dakloze man werd in haveloze staat binnengerold, opgetut voor de uitzending en vervolgens op de stoep gezet. Dat is niet netjes, zeker niet als de makers van het programma schermen met begeleiding en nazorg. Ik voel me zeer ongemakkelijk bij het programma en het tafereel dat ik te zien kreeg. Ik vind het onethisch dat deze mensen gebruikt worden voor televisie.”

 

 

Uitnodiging

Axel Daeseleire reageert geprikkeld op de woorden van Geert Noels: “We hebben de man daar niet achtergelaten, hij wou gewoon even met rust gelaten worden en een sigaretje roken. Onze redactrice, die Graeme al een jaar begeleidt, was mij gaan halen om Graeme in de auto te zetten. De woorden “manipulation” en “dishonest” van Graeme gingen niet over ons programma, maar over het feit dat hij in ‘Van Gils & Gasten’ met een tolk te maken kreeg. Graeme is dat niet gewend en vond dat verwarrend. Als meneer Noels die feiten wil verdraaien en daarover kleingeestige tweets wil versturen, mag hij dat. In de plaats zou hij beter eens komen kijken hoe wij dit programma maken. Of een dagje ruilen met een van onze redacteurs, die dag en nacht met die mensen bezig zijn en die hij hier grof beledigt. Bij dezen is dat een officiële uitnodiging.”

Bekijk hier het fragment uit ‘Van Gils en Gasten’:

Corrigeer

NIEUWS