Taxi krijgt onterechte boete: "Een menselijke fout"

Taxi krijgt onterechte boete: "Een menselijke fout"

Foto: rr/Facebook

Gent - Vergissen is menselijk. Dat blijkt ook zo te zijn bij het Gentse camerasysteem dat de voetgangerszone bewaakt. Een taxi kreeg vorige week een boete, ook al mogen taxi's overal doorrijden. "Een menselijke fout", klinkt het.

Foto's van een GAS-boete van 55 euro voor een taxi van het Gentse taxibedrijf V-Tax doen de ronde op sociale media. De taxi werd door een nummerplaatcamera herkend toen hij de Hoogpoort in wou rijden, een deel van de Gentse voetgangerszone. De firma kreeg een GAS-boete in de bus.

Vreemd, want taxivoertuigen zijn toegestaan in de voetgangerszone. Net zoals ze door zowat alle knips mogen rijden, mogen ze ook aan aangepaste snelheid door de voetgangerszone rijden om mensen op te pikken en af te zetten. Werkt het camerasysteem niet goed?

Neen, zo blijkt na navraag. "Dit is een fout", geeft een woordvoerder van mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) toe. "De camera's maken lijsten aan met alle overtreders. Die gaan naar het Mobiliteitsbedrijf, waar ze door een GAS-ambtenaar worden getoetst door de beelden van de overtreding te vergelijken met de houders van een vergunning. Dat is wettelijk verplicht."

"Bij die toetsing is een fout gemaakt. Jammer, maar mensen maken soms een fout. Dat kan gebeuren. Wie een vergunning heeft en toch een boete krijgt, moet contact opnemen met het Mobiliteitsbedrijf. Dat wordt dan meteen rechtgezet."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio