ZEILEN - Emma Plasschaert schittert in Japan met tweede plaats in Wereldbekermanche

“Ik kwam één punt tekort voor goud”

“Ik kwam één punt tekort voor goud”

Emma Plasschaert hoopt de lijn nu door te kunnen trekken. Foto: if

Oostende -

Met een tweede plaats in de Wereldbekermanche in het Japanse Gamagori heeft Emma Plasschaert opnieuw bewezen dat ze tot de absolute wereldtop behoort in de Laser Radial-klasse. Voor de eerste keer stond ze op het podium in de Wereldbeker. Dat oogt lekker richting Olympische Spelen 2020 in Tokio.

Na een slecht resultaat in de eerste reeks pakte nationaal kampioene Emma Plasschaert (VVW Inside Outside Oostende) meteen de winst in de tweede reeks. Ze bleef de hele week groeien. “Het was een moeilijke week met lastige omstandigheden: weinig wind en shifterig. Dan weet je dat er hoge scores zullen gevaren worden. Daarom was ik niet echt bezorgd over mijn mindere eerste reeks. Natuurlijk moest ik daarna wel beter doen, maar dat is ook gelukt.”

Plasschaert was pas na de medalrace zeker van haar podiumplaats. “Het zat er aan te komen na de laatste dag, maar je weet nooit hoe het echt gaat lopen en zeker bij zulke tricky omstandigheden ligt alles open. Ik kwam uiteindelijk net één puntje tekort om goud te pakken. Ik kreeg een penalty in het laatste deel voor de windse rak. De jury geeft je een soort straf wanneer je met je boot een handeling uitvoert die verboden is. Je moet dan een rondje draaien en je verliest daar ongeveer zes seconden mee. Ik kon net niet genoeg bootjes nemen om als eerste te finishen. Natuurlijk ben ik blij met de tweede plaats, maar het was spijtig.”

Uiteraard noemt Plasschaert dit resultaat een van de belangrijkere momenten uit haar carrière. “De eerste keer op het podium in een Wereldbeker is toch niet niks. Ik hoop echt om die lijn door te trekken en nog meerdere topresultaten te boeken dit seizoen”

Plasschaert blijft in Japan om er vanaf morgen op het olympische water van Tokio 2020 te varen. “De omstandigheden kunnen er enorm variëren. In drie dagen plannen de organisatoren tien reeksen. Dit is dus gelijkaardig aan een Wereldbeker”, besluit Plasschaert, die half november met haar teammaats richting Lanzarote reist voor de BOIC-stage. In december trainen ze in Cadiz en in januari nemen ze in Miami deel aan de tweede Wereldbekermanche.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio