voetbal3de amateurklasse AGrimbergen - Christian Rits verwacht vooral mentaliteitswijziging

“Spelers moeten niet voor mij maar voor de club spelen”

“Spelers moeten niet voor mij  maar voor de club spelen”

Christian Rits moet Grimbergen opnieuw hogerop helpen in het klassement. Foto: Kms

Grimbergen -

Christian Rits is de nieuwe trainer van Grimbergen. Hij leidde dinsdagavond zijn eerste training bij blauw-wit. Rits moet de Grimbergenaars opnieuw hogerop helpen in het klassement.

“Vorige week belde de voorzitter me. Ik heb dan enkele dagen bedenktijd gevraagd, want je kan toch niet toehappen zonder dat je iets van de ploeg afweet. Ik kende alleen Weydisch en Onwuekelu nog van bij RWDM.”

“Ik ben dan zaterdag de wedstrijd van Grimbergen in Wervik gaan bekijken en maandag zijn we opnieuw met het bestuur gaan samenzitten. Dinsdag leidde ik al mijn eerste training. Ik zat zonder ploeg nadat ik vorig jaar in RWDM vertrokken was”, legt Christian Rits uit hoe hij bij Grimbergen terechtkwam.

“Vorig seizoen in april had Grimbergen al eens contact opgenomen toen ze op vijf wedstrijden van het einde ook zonder trainer zaten. Maar toen nam uiteindelijk hun hulptrainer over.”

Het is de taak van de 52-jarige Brusselaar om de prestaties en resultaten weer te laten stroken met de ambities.

“In Wervik zag ik dat ze wat evenwicht in de ploeg mankeren. Maar Kris Das had ook pech, want er waren enkele geblesseerden en geschorsten. Als die terugkomen en iedereen staat op zijn positie, dan is het team misschien wel terug in balans. Ik merkte ook dat de wil er nog is en dat is voor mij belangrijk. Dinsdag was er eerst een korte kennismaking en daarna heb ik alle spelers op hun verantwoordelijkheid gewezen. Ze moeten niet voor mij, maar voor de club spelen. En het is de bedoeling om zo snel mogelijk terug een reeks goede uitslagen neer te zetten.”

Op welke manier dat gebeurt, is voor Rits nu niet prioritair.

“Het spel zelf is momenteel niet belangrijk. Iedereen moet spelen voor iedereen en alleen aan voetbal denken. Als iedereen zijn werk doet, dan werken we daarna wel aan het systeem en aan het individueel scherpstellen van spelers. Dat kan je niet allemaal op één training. Zondag wacht al een wedstrijd tegen leider Eppegem.”

Of er volgens Rits voldoende kwaliteit aanwezig is ?

“Het is veel te vroeg om nu alle kwaliteiten te beoordelen. Het bestuur is niet tevreden van sommige jongens. Dat omkeren is vooral een kwestie van mentaliteit. Op termijn moeten dan zowel het spel als het resultaat beter.”

Voor Rits is Grimbergen alleszins een volgend voetbalstation in het Brusselse. Hij was voordien als coach aan de slag bij Asse, Crossing Schaarbeek, FC Brussels, Lombeek, Lombeek-Liedekerke, Lombeek-Ternat en RWDM.

“Ik zat meer dan 24 jaar bij Lombeek. Als speler, als hulptrainer en als trainer. Ik ben altijd een winnaarstype geweest. Hopelijk kan ik dat ook overdragen op mijn groep”, aldus nog Christian Rits.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio