BasketbalTop division two - Danny Woutersleuven bears b

“Een vertekend beeld door vele afwezigen”

Leuven -

Net zoals tegen Mons-Hainaut een paar weken geleden moest Leuven Bears B opnieuw het onderspit tegen de laatste in de stand. Ditmaal was Kortrijk te sterk. De Bears verloren met 72-59.

De Leuvenaars konden wel verzachtende omstandigheden inroepen voor deze nederlaag. Zij moesten het doen zonder Bibi Sissoko (revalidatie kruisband), Cedric Debecker (vinger), Seppe d'Espalier (A-ploeg) en Joris Fauconnier (A-ploeg).

“Ik ben ook geen tovenaar”, was de reactie van coach Danny Wouters op dit onverwachte verlies.

“Het is nu eenmaal de gewoonte in onze club dat als een ploeg spelers te kort heeft, er doorgeschoven wordt. Daar zijn we nu een beetje het slachtoffer van geworden. Maar daar het alleen op steken zou te cru zijn.”

“Hoewel Kortrijk laatste staat, geeft hun situatie een vertekend beeld. Tegen ons waren ze voor het eerst compleet. Net zoals in de terugronde waar ze amper nog een partij verloren, was dit de ploeg van automatismen. Daar zijn wij het kind van de rekening geworden.”

Vooral aanvallend hing het bij Leuven andermaal weer scheef. Met amper 59 punten zaten ze nog onder hun gemiddelde van 64,4 eenheden. “Wij zijn nu eenmaal een ploeg die het meer moeten hebben van het verdedigende. Als een ploeg dan tegen ons gans de tijd met een zone uitpakt, dan wordt het inderdaad moeilijk. Ik blijf er bij: mochten alle afwezigen er wel bij lopen, dan hebben we genoeg scorend vermogen en winnen we deze partij”, aldus Wouters.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio