Basketbal1ste landelijke - Andreas Audoore gsg aarschot

“We toonden de juiste mentaliteit”

Aarschot -

GSG Aarschot boekte een ogenschijnlijk makkelijke zege tegen Aalter (uitslag: 77-63). Niets was minder waar, want de Demerploeg kon zich pas echt afscheiden in het slotkwart. “Aalter was een heel stugge ploeg”, bevestigde Andreas Audoore. “We toonden de juiste mentaliteit om deze moeilijke wedstrijd tot een goed einde te brengen. Dat maakte het grote verschil in deze partij. Net zoals in elke wedstrijd probeerden we de tegenstander tot 60 punten te beperken. Maar het lukte ons weer net niet.”

Sinds dit seizoen is Audoore de certitude als spelverdeler van de Demerploeg.

“Ik blijf daar heel nuchter onder. Ik weet van waar ik kom en besef ook dat dit gegeven heel snel kan omdraaien. Laat ons gewoon verder blijven werken.”

Na leider Hansbeke deelt GSG Aarschot de tweede plaats. De ambitie van in de top 5 te eindigen ligt dus in het verschiet.

“Op dit moment moeten we realistisch zijn dat de Oost-Vlamingen de uitgesproken favoriet zijn en steken ze er ook met kop en nek boven uit. We proberen die doelstelling van het bestuur waar te maken. Als dan ook nog de opportuniteit bestaat om iets meer mee te pikken zullen we dat ook niet laten schieten. Aarschot is een club met traditie en verdient een stekje in top division two, het vroegere derde klasse. Vele van onze spelers hebben immers de ambitie om daar opnieuw in uit te komen. Persoonlijk kijk ik nu al uit om ooit nog eens een derby te spelen tegen Leuven Bears”, aldus Audoore.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio