Beauty

"Enkel 's avonds je gezicht reinigen, is niet genoeg"

Volstaat het om elke avond even snel alle resten van make-up van je gezicht verwijderen met een reinigingsdoekje of neemt een optimale gezichtsreiniging toch net iets meer tijd in beslag? Dermatologe Natasha Cook onthult hoe vaak je je gezicht moet reinigen, welke producten je hoort te gebruiken en wat de meest voorkomende fouten zijn.

Een goede gezichtsreiniging houdt meer in dan dagelijks alle make-upresten netjes van je gezicht te verwijderen. Dat blijkt uit een interview van de Britse krant Daily Mail met de Australische dermatologe Natasha Cook.

Hoe vaak moet je je gezicht reinigen?

Volgens de Australische dermatologe volstaat het niet om je gezicht enkel 's avonds te reinigen en moet je dit ook 's ochtends herhalen. "Een gereinigd gezicht in de ochtend vormt de perfecte basis voor het aanbrengen van je dagelijkse huidverzorgingsproducten en make-up," benadrukt ze. "Een goede reiniging 's avonds is dan weer van belang om alle make-upresten en verontreinigende stoffen te verwijderen."

Gebruik bij voorkeur geen schuimgels.

Welke reinigingsproducten zijn het best?

Van reinigingsdoekjes tot micellair water, er bestaan heel wat middeltjes op de markt die allemaal de meest optimale reiniging beloven. Natasha Cook is zelf een grote voorstander van 'milde reinigingsproducten'. "Wanneer je te vaak scrubs of schuimgels gebruikt, wordt de natuurlijke barrière van de opperhuid verwijderd, die vitaal is voor een goedfunctionerende huid. Dergelijke producten kunnen ook rosacea, overgevoeligheid, ontstekingen en huidveroudering in de hand werken."

De dermatologe beveelt dan ook producten aan die niet schuimen en die hydraterende ingrediënten, zoals glycerine, en ontstekingsremmende bestanddelen, zoals vitamine B3, bevatten. Micellair water is een goede optie voor alle huidtypes, behalve voor personen met een vettige huid. Zij hebben meer baat bij reinigers op basis van olie.

Wat zijn de meest voorkomende fouten?

"De grootste fout die gemaakt wordt, is de keuze voor het verkeerde reinigingsproduct. Daarnaast hebben mensen nogal vaak de neiging om te overdrijven, al dan niet met het gebruik van scrubs en schuimgels. Wie zijn huid te vaak overdadig reinigt, kan zijn huid uitdrogen of acne veroorzaken. Daarom is het meer dan voldoende om de huid twee keer per dag te reinigen en verder gehydrateerd te houden met water. Draag je veel make-up en een gezichtscrème met zonnefactor, dan kan het raadzaam zijn om je huid eerst met micellair water te reinigen en daarna nogmaals een milde reiniger te gebruiken."

 


 

 

 


 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees