Food

Roger van Damme is beste patissier ter wereld

Roger van Damme is beste patissier ter wereld

Foto: Walter Saenen

Roger van Damme is op The Best Chef Awards 2017 in Warschau uitgeroepen tot Best Pastry Chef van de wereld. Dat meldt Njam!.

The Best Chef Awards geeft een selectie van de top 300 chefs in de wereld. In de lijst staan zeer grote internationale namen. Roger van Damme behaalde met Het Gebaar de 68ste plaats in deze lijst.

Naast de top 300 Chefs kent de gerenommeerde Best Chef Awards ook prijzen toe aan chefs in verschillende categorieën, waaronder vrouwelijke chef, reizende ster en patisserie. In deze laatste categorie behaalde Roger van Damme de eerste plaats. Hij kan zich dan ook de beste patissier ter wereld noemen.

“Na 25 jaar een prijs krijgen van dit wereldniveau, vind ik uniek”, reageert Van Damme. “Dit is een ongelofelijk mooie bekroning van mijn carrière. De chefs waar ik tussen sta in de lijst zijn een voor een grote namen, gerenommeerde patissiers en chefs van over heel de wereld. Ik voel me dan ook zeer vereerd om ertussen te mogen staan.”

Andere Belgen in de lijst van de top 300 Chefs: Lionel Rigolet van Comme Chez Soi, Emmanuel Stroobant, chef in Relais & Châteaux in Singapore, Peter Goossens van Hof van Cleve, Christophe Hardiquest van Bon-Bon, Sang Hoon Degeimbre van l’Air du Temps, Gert De Mangeleer van Hertog Jan, Damien Bouchery van Bouchéry.

The Best Chef, een project van TBC MediaCorp, reikt prijzen uit aan de beste chefs in de gastronomische wereld, met behulp van verschillende categorieën en een lijst van de 300 beste chefs in de wereld. De criteria voor de selectie van de chefs worden gebaseerd op het gebruik van innovatietechnieken en artistieke presentatie. De lijst wordt bepaald door bloggers, journalisten, foodfotografen en andere chefs wereldwijd.

Corrigeer