Beauty

BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology beantwoordt elke week een vraag over haar

ADVIES. Wat met mijn kleur als de kapper het wekkertje niet hoort?

ADVIES. Wat met mijn kleur als de kapper het wekkertje niet hoort?

Foto: Shutterstock

Is het een ramp voor mijn kleur als het wekkertje bij de kapper afgaat, maar hij het niet hoort of valt de schade al bij al wel mee? BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology legt het uit.

Het komt weleens voor dat het wekkertje afgaat en klanten in paniek schieten als de kapper niet meteen komt kijken. Ze vrezen dat hun kleur te donker of te licht zal zijn. Als je er echt niet gerust in bent, kan het geen kwaad om even de aandacht van je kapper te trekken. Zo’n timer staat immers niet zomaar naast jou. Het is handig als mensen zelf mee kunnen volgen. Het is inderdaad mogelijk dat de kapper – die ondertussen met iets anders bezig is – het wekkertje niet hoort afgaan.

Als de wekker afgaat bij een ontkleuring, is het nodig om er op tijd bij te zijn. Ontkleuringen blijven immers verder werken. Als er niet meteen naar je lokken wordt gekeken, bestaat het risico dat ze blonder worden dan je wil of – in het ergste geval – afbreken. Ga je voor een permanent? Dan is het ook belangrijk om snel de toestand van de lokken op te volgen. Hoe langer over tijd, hoe feller de krullen.

Bij een gewone haarkleuring zijn er altijd minimum en maximum inwerktijden. Afhankelijk van hoeveel grijze haren je hebt, zal je kapper zelf bepalen hoe lang de kleur moet inwerken. Hij kiest meestal voor de minimumtijden. Als je wekker dan afloopt en het middel blijft vijf minuten langer zitten, is er geen reden tot paniek. De uiteindelijke kleur zal niet afwijken van de gewenste tint, maar gewoon iets harder vasthechten aan je haar.

Corrigeer

GEFLITST

Celebs

Food

Beauty

Gezondheid

Mode