Voortaan strengere maatregels om naar de VS te vliegen: “Impact voor reizigers blijft beperkt”

Voortaan strengere maatregels om naar de VS te vliegen: “Impact voor reizigers blijft beperkt”

Foto: Photo News

Vanaf donderdag gelden nieuwe, strengere veiligheidsmaatregelen voor alle vluchten naar de Verenigde Staten. De Amerikaanse overheid vaardigde die nieuwe maatregelen uit in juni, om het verbod op laptops en tablets aan boord van vliegtuigen niet te moeten veralgemenen. De impact voor de reiziger blijft echter beperkt.

De nieuwe maatregels hebben betrekking op zowat 325.000 passagiers op ongeveer 2.000 commerciële vluchten die dagelijks in de VS landen, van 180 luchtvaartmaatschappijen uit 280 luchthavens in 105 landen.

Ook Brussels Airlines, dat dagelijks verschillende vluchten heeft naar de Verenigde Staten, past vanaf donderdag de nieuwe maatregels toe. “Al zal de reiziger weinig impact ondervinden”, verzekert Geert Sciot van Brussels Airlines.

Wat de nieuwe maatregels concreet inhouden, mag Sciot niet kwijt. “Passagiers zullen aan de gate wel meer geïnterviewd worden dan vroeger. Voorts gaat het om heel wat onzichtbare, interne procedures.”

“Bovendien hebben we ons zodanig georganiseerd dat de nieuwe regels geen impact zullen hebben op de huidige check in - en wachttijden. Al raden we de reizigers die comfortabel willen reizen wel aan om voldoende marge te nemen. We geven op het moment van de reservatie aan hoeveel tijd onze klanten best nemen”, zegt Sciot.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees