Interieur

TIPS. Jonge kunstenaars in het Fotomuseum en een futuristische bar in Gent

TIPS. Jonge kunstenaars in het Fotomuseum en een futuristische bar in Gent

Foto: Jorn Urbain

Elke week tippen lifestyleredactrices Tinnie en Hanne trends, uitjes, places to be en de leukste hebbedingen.

Een nieuwe generatie kunstenaars

De toekomst is aan de jeugd, ook als het over kunst gaat. Daarom zet het Fotomuseum in Antwerpen zijn deuren open voor jonge kunstenaars tijdens de tentoonstelling ‘Radar x Nightwatch’. Tien jonge talenten werkten samen met Piazza dell’Arte, een organisatie die professionele kunstenaars inzet voor individuele begeleiding van jongeren. ‘Nightwatch’ is de apotheose van het traject dat zij de afgelopen maanden aflegden.

Verwacht je aan een avond met performance, kortfilms, muziek en fotografie. ‘Radar X Nightwatch’, vrijdag 27 oktober tussen 20u00 en 01u00 in het Fotomuseum, Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen. Inkom: 3 euro, of gratis met cultuurcheques.

Een designklassieker in een fluwelen jasje

De Series 7™ stoel van Arne Jacobsen is een icoon, ontworpen in 1955 en in een nieuw jasje gestoken door het Berlijnse modemerk lala Berlin van designer Leyla Piedayesh. De stoel werd bekleed met luxueus fluweel in de warme tinten bordeauxrood en middernachtblauw, waarvoor Leyla inspiratie haalde bij haar Iraanse roots. De speciale collectie van lala Berlin x Republic of Fritz Hansen is van oktober 2017 tot oktober 2018 beschikbaar in Republic of Fritz Hansen Concept Stores en een aantal wereldwijde winkels.

Futuristische bar in hartje Gent

 

Copyright: Jorn Urbain

Vanaf vrijdag 27 oktober stap je op de binnenplaats van het Design Museum Gent binnen in een futuristische serre Café Tobor, dat kadert binnen de nieuwe tentoonstelling 'Hello Robot'. Tot midden april kan je er van donderdag tot en met zondag proeven van lokale gerechten van Coeur Catering voor een bezoek aan de expo of een shopsessie in de stad. Maar er is meer: de tijdelijke hotspot kan je ook zelf huren. Toevallig nog op zoek naar een plekje voor de kerst- of nieuwsjaarslunch op maat van het werk? Meer informatie: https://www.designmuseumgent.be

 

Snel sluik haar dankzij stoom

 

Eind oktober. Dan mag je al eens aan je verlanglijstje voor Kerstmis beginnen denken, toch? Op het onze: de feestelijke 'Midnight in Paris'-editie van de steampod, ontwikkeld door L'Oréal Professionel en Rowenta, Het toestel maakt je lokken steil met stoom, herstelt, temt en verzorgt je haar snel. Daarnaast voorziet het je coupe van extra glans tussen twee wasbeurten. Gevoelige haartje? Dan kun je gladmakende producten aanbrengen voor je de lengtes en puntjes behandelt. Vanaf 199 euro. Meer informatie: http://www.lorealprofessionnel.be

 

Corrigeer