Hogeschool PXL stelt project rond Limburgs wijntoerisme voor in Las Vegas

Hogeschool PXL stelt project rond Limburgs wijntoerisme voor in Las Vegas
Hasselt -

Sandra Di Marcantonio, lector aan de Limburgse Hogeschool PXL trok recent naar Las Vegas voor IMEX 2017. Dat is een wereldwijde tentoonstelling voor incentivereizen, vergaderingen en evenementen. Di Marcantonio gaf er als enige vertegenwoordiger van een niet-Amerikaanse hogeschool een voorstelling van een project rond Limburgs wijntoerisme. Dat meldt Hogeschool PXL in een persbericht.

De opleiding Toerisme en Recreatiemanagement van Hogeschool PXL organiseerde vorig jaar een internationaal studentenprogramma ‘Wine 4 You 2’. Het doel van die internationale projectweek was om studenten en docenten uit heel Europa samen te brengen en een authentieke leertaak tot een goed einde te brengen. Twee gerenommeerde Limburgse wijndomeinen waren de opdrachtgevers van dienst. Om meer buitenlandse toeristen aan te trekken vroegen ze de studenten een internationale marketingstrategie uit te stippelen.

De unieke samenwerking tussen de internationale universiteiten en bedrijven ging ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbij en resulteerde in gastpresentaties door PXL-lectoren in Kroatië en Italië en in een deelname aan het UNWTO wijntoerismecongres in Argentinië. Maar de kers op de taart is de reis naar Las Vegas die lector en coördinator internationale relaties van de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement, Sandra Di Marcantonio, maakte om het project voor te stellen. Ze schreef haar bevindingen neer in een paper, die haar een uitnodiging naar Las Vegas bezorgde.

“Het was niet enkel mijn doel om onze expertise te delen of om te tonen hoe nauw wij binnen onze hogeschool samenwerken met onze junior-collega’s”, zegt Di Marcantonio. “Ik hoopte vooral gelijkgestemde zielen in de Amerikaanse, academische wereld te vinden, die net als wij alles in het werk willen stellen om excellente professionals af te leveren die op toeristisch vlak willen innoveren.”

Volgend jaar neemt Di Marcantonio enkele PXL-studenten mee naar Las Vegas om er twee dagen inspiratie op te doen en een taak uit te voeren.

(belga)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio