Beste Belgische vrouwenploeg doet de boeken dicht

Beste Belgische vrouwenploeg doet de boeken dicht

Heidi Van De Vijver Foto: Jan Van der Perre

Slecht nieuws uit de wereld van het vrouwenwielrennen. De Belgische UCI-ploeg van Heidi Van De Vijver houdt op te bestaan.

Hoofdsponsor Lensworld werd recent overgenomen door LensOnline en in de nieuwe strategie is geen plaats meer voor de sponsoring van een vrouwenploeg. Het betekent dat een tiental rensters van Lensworld-Kuota naar een andere ploeg mogen uitkijken, daarbij ook gewezen Belgische kampioene Kaat Hannes.

“Ik ben er kapot van. Voor volgend seizoen had ik een mooie kern klaar en ook met omzeggens alle sponsors zat het goed. Maar alleen de hoofdsponsor laat het nu afweten. En dan is het verhaal snel gedaan. Ik probeerde de voorbije dagen nog op zoek te gaan naar een nieuwe geldschieter maar de tijd is onze grootste tegenstander. Ik wou onze rensters niet langer in de onzekerheid laten leven” vertelt Heidi Van De Vijver. “Ik ben eigenlijk wel fier met wat ik de laatste jaren uit de grond heb kunnen stampen. We eindigden op de UCI-ranking als het beste Belgische team op de zestiende plaats met weliswaar het kleinste budget. Dat wil toch wat zeggen. Maar nu koop ik daar natuurlijk niets mee”.

Door het afhaken van Lensworld-Kuota telt ons land volgend jaar nog drie UCI-ploegen: Lotto Soudal Ladies, Experza-Footlogix en Lares-Waowdeals dat volgend seizoen onder een nog aan te kondigen nieuwe naam zal uitkomen.

Corrigeer