Man teelt drugs in opdracht van No Surrender

Man teelt drugs in opdracht van No Surrender

Foto: Archief

Laakdal -

Bernardus S. stond in Turnhout terecht voor de kweek van cannabis in een kelder in Laakdal. Het Openbaar Ministerie vorderde 18 maanden celstraf. De man zou gehandeld hebben in opdracht van de motorclub No Surrender uit Tilburg.

In een woning in de Borgtstraat in Laakdal ontdekte de politie in oktober 2016 een professionele cannabisplantage. In een verborgen ruimte in de kelder stonden 692 planten. Het pand werd gehuurd door Bernardus S.

“Ik had zelf niets te maken met het opzetten en onderhouden van de plantage, maar ik stond onder druk van een organisatie”, beweerde de Nederlander. “Ik had nog schulden bij de organisatie.” Die organisatie zou de motorclub No Surrender zijn geweest.

De beklaagde gaf toe dat hij de woning huurde en er af en toe verbleef. “Zijn enige taak was het pand huren en de woning onderhouden. De grote vissen blijven buiten schot”, zei meester Karolien Van de Moer. “DNA van mijn cliënt is alleen gevonden op een tandenborstel in de badkamer. Het DNA op de handschoenen in de plantage was afkomstig van twee onbekende donoren.”

De verdediging vroeg een voorwaardelijke straf, met uitzondering van de twee maanden die de beklaagde in voorarrest doorbracht.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio