Olmense Zoo vraagt nieuwe vergunning aan

Olmense Zoo vraagt nieuwe vergunning aan

Foto: Tommy Maes

Balen - De uitbaters van de Olmense Zoo vragen een nieuwe vergunning aan. Ondertussen heeft het park ook enkele ingrepen gedaan aan een aantal dierenverblijven. De directie hoopt het park in de nabije toekomst opnieuw open te stellen voor het publiek.

Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) trok twee weken geleden de vergunning in van de Olmense Zoo. De directie van het park vraagt nu een nieuwe vergunning aan. "We sturen de documenten vandaag nog op naar de dienst Dierenwelzijn", vertelt Wim Verheyen van de Olmense Zoo. "We hopen dat we binnenkort het park weer kunnen openen voor het publiek." 

Ondertussen hebben de uitbaters van de zoo niet stilgezeten. "We hebben een aantal aanpassingen gedaan aan enkele dierenverblijven. Het gaat vooral om de plaatsing van extra schuilruimtes. Vaak hadden die verblijven wel enkele mogelijkheden om te schuilen, maar die hebben we nu uitgebreid. Daarnaast plaatsen we een aantal dieren over naar andere dierentuinen." 

De sluiting van de Olmense Zoo bracht heel wat steunacties op de been. Zo vindt zaterdag op de parking van het dierenpark opnieuw een solidariteitsactie plaats van vzw Vrienden van de Olmense Zoo. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees