Veldritsensatie Tom Pidcock: “Uiteindelijk zal ik op de weg terechtkomen”

Veldritsensatie Tom Pidcock: “Uiteindelijk zal ik op de weg terechtkomen”

Foto: BELGA

Tom Pidcock is the next big thing in het veldrijden. De eerstejaarsbelofte van Telenet-Fidea won afgelopen weekend zowel in Boom als in Koksijde en wordt een grote toekomst voorspeld. Maar die ligt uiteindelijk niet in het veld, verduidelijkt Pidcock in een gesprek met de Nederlandse gespecialiseerde site Wielerflits.

Pidcock rijdt sinds juni van dit jaar voor Telenet-Fidea en debuteerde in het veld in de beloftencategorie. Ondanks een ongunstige startplaats boekte de jonge Engelsman stelselmatig betere resultaten wat uiteindelijk leidde tot zeges in Boom en Koksijde.

Maar ook op de weg kan Pidcock adelbrieven voorleggen. Hij won het voorbije seizoen bij de juniores met sprekend gemak Parijs-Roubaix en kroonde zich in het Noorse Bergen tot wereldkampioen tijdrijden. Voorlopig blijft hij de combinatie maken. “Op mijn leeftijd is dat nog doenbaar”, klinkt het. “Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker de combinatie is. Dat besef ik ook wel. Ik heb gewoon heel veel plezier in het crossen en ik blijf het nog zeker twee jaar bij deze ploeg doen. Uiteindelijk zal ik op de weg eindigen, alleen weet ik nog niet wanneer. Ik vind ook niet dat ik al een carrièreplanning moet maken, ik pin mij nergens op vast.”

Corrigeer