Nooit meer per ongeluk een gênant berichtje naar de verkeerde sturen: WhatsApp laat je teksten verwijderen

Nooit meer per ongeluk een gênant berichtje naar de verkeerde sturen: WhatsApp laat je teksten verwijderen

Heb je per ongeluk een gênante foto naar je grote vlam gestuurd? Of zond je een geheimpje over iemand verkeerdelijk niet naar je beste vriendin, maar naar de persoon in kwestie? Je hoeft niet langer te stressen, als dat gebeurt. Berichtendienst WhatsApp laat zijn gebruikers nu de mogelijkheid om verzonden berichtjes terug te trekken.

Het enige wat je voorlopig kon doen, was je flater voor jezelf verwijderen, zodat je er niet steeds mee geconfronteerd werd. Maar daar zal nu verandering in komen. Er komt een optie om de berichten die verzonden zijn uit te wissen, tenminste, als je jezelf bedenkt binnen de zeven minuten. Binnen die tijd kan je nog snel op “post verwijderen” klikken.

“Berichten die je succesvol verwijdert voor iedereen zullen worden vervangen met de mededeling ‘Dit bericht is verwijderd’ in de chat van de ontvanger(s)”, zo laat de berichtendienst weten. “Zowel in groepsgesprekken als in individuele chats zal dat kunnen.”

Er is wel één grote voorwaarde. “De functie werkt alleen als zowel de zender als de ontvanger de nieuwste versie van de app bezitten op Android, iOS of Windows Phone. Er volgt geen verdere waarschuwing als het verwijderen niet voor alle deelnemers lukt.” De verwijderknop is nog niet bij iedereen beschikbaar en zal geleidelijk aan uitgerold worden.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees