Gemeente Riemst pakt uit met nieuwe verkeersborden om dieven af te schrikken

Gemeente Riemst pakt uit met nieuwe verkeersborden om dieven af te schrikken
Riemst -

In alle deelgemeenten van Riemst waken momenteel al meer dan 350 Riemstenaren mee over de veiligheid in hun leefomgeving. Via het Whatsapp buurtpreventienetwerk wordt belangrijke informatie gedeeld en kunnen bewoners tips insturen. De gemeente zet hier nu verder op in door aankondigingsborden voor dieven te plaatsen in het straatbeeld.

De boodschap is duidelijk: dieven zijn niet welkom en worden in de gaten gehouden. In het kader van de ‘1 dag niet’-campagne vond vandaag - op 27 oktober 2017 - de actiedag tegen woningdiefstallen plaats. Via de website www.1dagniet.be werden talloze tips gedeeld, waaronder een oproep om een diefstalpreventieadviseur te raadplegen. “De politie heeft afgelopen week gerichte acties georganiseerd tegen woninginbraken”, zegt Dirk Claes, korpschef politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst. “Eén dag geen inbraken is een mooi begin, maar eigenlijk willen we toewerken naar een volledig jaar geen inbraken. Daarom zetten we verder in op het WhatsApp buurtpreventienetwerk.”

Gemeente Riemst pakt uit met nieuwe verkeersborden om dieven af te schrikken

Inbrekers afschrikken

De sociale controle blijkt bovendien te werken, want begin oktober werd een Poolse dievenbende nog opgerold dankzij een tip in de Whatsappgroep. “De dagen worden korter en kouder, de ideale periode voor inbrekers om op pad te gaan”, klinkt het bij burgemeester Mark Vos. “Daarom willen we verder inzetten op inbraakpreventie. Door aankondigingsborden te voorzien in het straatbeeld willen we het WhatsApp buurtpreventienetwerk ondersteunen. Zo hopen we inbrekers af te schrikken en duidelijk te maken dat de buurt hen in de gaten houdt.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio