Basketbal1ste LandelijkeHelios Ford Zottegem - Stijn Roels verwacht duel met veel inzet en werkkracht

“Een potje werkbasket”

“Een potje werkbasket”

Stijn Roels: “Onze kern is wel een beetje te smal voor de top.” Foto: Gregory Van Gansen

Zottegem -

Zaterdag ontvangt Zottegem Ronse-Kluisbergen voor één van de vele Oost-Vlaamse derby's die eerste landelijke rijk is. Zowel Helios als Blue Rocks verloren vorige week en dus is winst voor beide teams meer dan welkom.

Na de verliesmatch op Asse-Ternat wordt Helios Ford Zottegem door Duffel bijgebeend op de zesde plaats. Voor Stijn Roels, die in het tussenseizoen Erpe-Mere ruilde voor zijn oude stal.

“Ik opteerde vorig seizoen voor Erpe-Mere om er een jaartje met oude kameraden samen te spelen. Die ploeg ging op het einde van het seizoen echter samen met Black Boys Erpe-Mere en dus koos ik om terug te keren naar Zottegem.”

“Ondanks een bevredigende vier op acht had de rangschikking voor ons eigenlijk nog beter kunnen ogen”, beweert Stijn Roels. “We hadden moeten winnen op Aalter en ook Asse-Ternat had haalbaar moeten zijn. Daar worstelden we zonder Arnaud Troubleyn en de toch wat naar zijn beste vorm zoekende Giel Eeckhout vooral op de guard. We gingen te veel de individuele toer op daar waar de kracht van Zottegem ligt in het feit dat we altijd samen de oplossing zoeken.”

“Wat gold voor Asse-Ternat geldt evenzeer voor Kluisbergen. Op papier lijken dat mindere ploegen, maar we zouden hen toch maar beter niet onderschatten. Vorig jaar gingen we twee keer de boot in tegen Kluisbergen, maar dat was vooral het werk van de ‘oude knarren’ Floris Moerman en Ben Moors. En dat is deze keer niet voor herhaling vatbaar. Net als bij ons lopen daar geen grote vedetten rond en moeten zij het hebben van inzet en werkkracht. Het wordt een potje werkbasket.”

“Bij winst slaan we een rechtstreekse tegenstander wellicht definitief terug. Dat zou leuk zijn voor onze coach, want zijn roots liggen in Ronse.”

Hoe hoog schat Helios zijn kansen in?

“Hier koestert men hoe dan ook geen onrealistische ambities. Dit is een warme aangename club met een leuke zaal, veel jeugd en veel supporters. Onze kern is wel te smal voor de top. Daar verwacht ik Hansbeke, Turnhout en Aarschot aan het einde van de rit.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio