Basketbal1ste ProvincialeSilaba Zelzate - Meetjesland - Steven Snoeck op zoek naar nieuwe thuisoverwinning

“Druk ligt bij Meetjesland”

“Druk ligt bij Meetjesland”

Coach Steven Snoeck is ervan overtuigd dat Silaba van elke ploeg moet kunnen winnen. Foto: Marc Van Hecke

Zelzate -

Zondag ontvangt Silaba Zelzate de buren van Basket Meetjesland voor wat nog als een heus ouderwets derby geldt. Beide ploegen delen samen met Melsele B de vierde plaats in de rangschikking.

Dat de verliezer wegzakt naar de rechterkolom kan Zelzates trainer-coach Steven Snoeck nauwelijks beroeren.

“Onze ambitie blijft hoe dan ook gewoon de helft van de wedstrijden winnen. Zodra we dat aantal hebben bereikt, zijn we wel bereid om eventueel onze doelstellingen bij te stellen, maar voorlopig bekijken we het match per match.”

“Het is Meetjesland dat de ambitie heeft om de play-offs te spelen en het woord promotie in de mond neemt. Alle druk ligt dus bij hen. Met spelers als Jeroen Baele en Jonas Van Leuven hebben ze de nodige ervaring in huis daar waar Van Leuven hen sterk maakt onder de borden.”

“Tegen ploegen met dominante spelers onder de ring hebben we het traditioneel moeilijk. Dat bleek ook tegen Denderleeuw. Toch willen we ons niet wegsteken, want we hebben een goede ploeg. Het besef is er dat we er allemaal altijd onze kop voor moeten leggen. We hebben geen vedetten en iedere week is het wel iemand anders die op de voorgrond treedt en zich in de kijker speelt.”

“Een belangrijke stelregel bij ons is dat wanneer het offensief niet lukt je dan al je energie in defense stopt.”

“Al bij al ben ik ervan overtuigd dat we met uitzondering van Houtem en Temse van iedere ploeg kunnen winnen, maar omgekeerd ook van iedereen kunnen verliezen.”

“Om te vlaggen moet iedereen bij ons top zijn en dat zal zondag tegen Meetjesland zeker het geval moeten zijn. De bezoekers hebben met Sander Cocquyt en coach Junior Miguel bovendien twee mensen met Zelzaatse roots. Voor hen wordt deze derby speciaal.”

“Wij moeten in de eerste plaats onszelf zijn. Dat ons snel en collectief basket waarbij iedereen tot scoren komt aanslaat, vertaalt zich ook in meer mensen op de tribunes. Dat zal zondag niet anders zijn.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio