VOETBAL2de AMATEURKLASSEKVK WESTHOEK - Alexander Embrechts wil goede lijn van jongste weken doortrekken

“Ik amuseer mij in Ieper”

“Ik amuseer mij in Ieper”

Alexander Embrechts (links) was dit seizoen de laatste nieuwkomer bij Westhoek. Foto: Bart Vandenbroucke

Ieper / Poperinge -

KVK Westhoek liep vorige week in Boom de eerste nederlaag in vijf weken op. De ploeg van trainer Hugo Vandenheede wil zich morgen thuis herpakken tegen Sint-Niklaas.

In Ieper hielden ze geen kater over aan de 3-1 nederlaag in Boom. “We speelden een goede partij tegen de leider en er zat zeker een punt in. We kregen echter een strafschop tegen en hadden ook wat pech”, aldus Alexander Embrechts.

De Wommelgemnaar (bij Antwerpen) was de laatste nieuwkomer bij Westhoek, want hij wachtte lang om op het Ieperse aanbod in te gaan. “Ik speelde bij Hoek maar wilde er weg omwille van privé-omstandigheden. Hugo Vandenheede, die ik nog kende van bij Koksijde, had mij gebeld, maar ik besloot om nog even te wachten. Toen er niks concreet kwam, ging ik graag op het aanbod in.”

Embrechts speelde in de jeugd van Club Brugge en groeide door naar de A-kern. Blauw-zwart leende hem uit aan SV Roeselare. “Ik speelde er een jaar onder Franky Van der Elst, een goede trainer met wie ik nog contact heb. Ik wilde graag blijven, maar Club vroeg te veel. Tot ze mijn contract ontbonden en ik naar Koksijde kon. Het werd een moeilijk jaar in tweede klasse. We verloren veel en er waren financiële problemen. Ik heb net zoals veel andere spelers van toen nog geld tegoed. Via Sporta proberen we daar nu aan te geraken. Omdat het verhaal gedaan was in Koksijde, trok ik naar Hoek. Ik kon er blijven, maar ik zag dat niet meer zitten door zaken die niks met voetbal hebben te maken.”

“Ik amuseer mij nu in Ieper”, besluit de student aan het Vives in Brugge. “De start was moeilijk en ik miste ritme, maar nu loopt het prima. We moeten zeker in de linkerkolom kunnen eindigen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio