VOETBAL2DE AMATEURKLASSEFC GULLEGEM - Jens Decoster acht Gullegem niet kansloos tegen leider Rupel Boom

“Voor eigen volk kunnen we altijd iets meer”

“Voor eigen volk kunnen we altijd iets meer”

Jens Decoster kwam over van Wielsbeke en moest wachten tot de zevende speeldag tegen KM Torhout op zijn eerste basisplaats. Foto: Bart vandenbroucke

Gullegem / Wevelgem -

FC Gullegem maakt zich op voor de komst van leider Rupel Boom. “Zij zijn de laatste weken uitstekend bezig en walsen over alles en iedereen, maar toch zijn we op eigen veld niet kansloos. Voor eigen volk kunnen we altijd iets meer”, hoopt Jens Decoster.

Jens Decoster (22) kwam over van eersteprovincialer Wielsbeke en moest wachten tot de zevende speeldag om tegen KM Torhout voor het eerst als centrale verdediger aan de aftrap te komen.

“Toen ik voor Gullegem tekende, wist ik dat ik niet zomaar meteen een vaste stek ging krijgen”, zegt de Decoster. “Tussen eerste provinciale en tweede amateurklasse gaapt immers een grote kloof. Van nature ben ik een rechtsachter, maar die plaats is voorbehouden aan de meer ervaren Karsten Delrue. Bij Wielsbeke had ik enkele keren als centrale verdediger gedepanneerd. Wellicht was de trainer dat niet vergeten. Toen ik te horen kreeg dat ik tegen Torhout mocht starten centraal in de verdediging, heb ik niet gemopperd. Liever dat dan op de bank zitten. Met 4 op 6 en slechts één tegendoelpunt viel mijn debuut goed mee.”

Nadat Jens Decoster zijn eerste voetbalschoenen bij Wielsbeke versleet, trok hij op jonge leeftijd naar Zulte Waregem. “Ik bracht het tot bij de U19”, vertelt de verdediger. “Doordringen tot bij de beloften lukte niet. In die periode studeerde ik Bedrijfsmanagement in Gent. Mijn studies kwamen toen op de eerste plaats. Omdat ik besefte dat er voor mij geen toekomst was weggelegd bij de eersteklasser, keerde ik terug naar Wielsbeke. Na een tweetal maanden stond ik in de eerste ploeg en ik ging er nooit meer uit.”

Leergeld

“Na vier mooie jaren bij Wielsbeke achtte ik de tijd rijp om eens hoger te mikken. Zelf gaf ik me enkele maanden om de overstap van eerste provinciale naar tweede amateurklasse te verteren. Vroeger dan verwacht kwam ik in de eerste ploeg. Uiteraard betaal ik nog leergeld, maar met de ervaring die ik opdoe, zal ik meerdere stappen vooruit zetten”, besluit Jens Decoster.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio