Jonge magneetvissers hoopten op beloning van 250.000 euro. Krijgen ze die nu ook?

Jonge magneetvissers hoopten op beloning van 250.000 euro. Krijgen ze die nu ook?

Foto: Herman Ricour

De drie jongemannen die de dozen munitie uit het kanaal visten, hoopten zo de 250.000 euro beloning op te strijken die Delhaize nog steeds uitlooft voor de gouden tip in het onderzoek. De drie, tussen de 18 en de 20 jaar oud, trokken ruim vijf maanden geleden richting Ronquières. “We wisten dat de speurders daar in de buurt ooit al wapens opgevist hadden. Een van ons heeft een bootje, en op nauwelijks 10 meter van waar we dat in het water konden laten, hing er plots een revolver aan onze magneet.”

De drie kregen de smaak te pakken, en hadden intussen ook weet van de 250.000 euro die Delhaize uitlooft voor dé gouden tip in het dossier. “Dus begonnen we als bezetenen te vissen. Het begon als een grap, maar uiteindelijk zaten we elk vrij moment op het water.” Verspreid over verschillende dagen haalden de jongemannen ruim duizend kogels op, een in stukken gezaagde riotgun en nog heel wat andere zware munitie.

Of de drie de 250.000 euro van Delhaize effectief zullen krijgen, is nog maar de vraag. “De uitbetaling is nog niet aan de orde”, zegt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver. “Het is niet aan Delhaize om te oordelen welke dé tip is die tot een doorbraak leidt. Dat moeten de speurders uit­maken.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees