VOETBALPROXIMUS LEAGUEOH LEUVEN - UNION SINT-GILLIS - Trainer Grosjean kiest voor Kudimbana

“Natuurlijke leider met charisma”

“Natuurlijke leider met charisma”

Nicaise Kudimbana straalt een grote persoonlijkheid uit. Foto: kms

Sint-Gillis / Brussel -

De late tegentreffer tegen Tubeke sloeg diepe wonden in het Dudenpark waar plots opnieuw achterom moet gekeken worden in het klassement. Coach Marc Grosjean wacht met een trip naar Leuven en de komst van Beerschot nu de twee kopploegen.

Adrien Saussez was fit, maar Nicaise Kudimbana bleef tussen de palen. Een moeilijke keuze?

Marc Grosjean: “Ik kies voor Kudimbana wegens diverse redenen. Kudimbana is vooreerst ook een steengoede doelman, maar dan kan je uiteraard eveneens van Saussez zeggen. Kudimbana is ook een natuurlijke leider met veel charisma. De Congolese international is de leider in de kleedkamers, maar ook op het veld straalt hij een grote persoonlijkheid uit. Eigenlijk beschik ik over drie grote persoonlijkheden die ik indien helemaal fit als eersten invul op het selectieblad. Naast Nicaise Kudimbana zijn dat Mamadou Diallo en Jordan Massengo. Lang kon ik geen van mijn drie sleutelspelers opstellen. Massengo moet onder het mes en is out tot de winterstop, maar op Diallo kunnen we gelukkig opnieuw rekenen. Hij kan uitgroeien tot de beste spits van de reeks.”

Intussen ben jij de langst dienende coach in de Proximus League, de enige die er nog bij is sedert de oprichting. Een pluim voor jou en het Union-bestuur?

“Als trainer weet je dat de situatie snel kan veranderen. Tot op heden realiseerde ik ook wel de doelstellingen van de club. Ik denk dat ik bij Union als coach samen met het bestuur naar een gemeenschappelijk doel toe werk. Ik veronderstel dat mijn werkmethodiek ook wel aanslaat bij Union. Ik voel me intussen wel verbonden met het bestuur dat een goede structuur op poten zette. We zetten samen een strategie uit die rekening houdt met de economische mogelijkheden van de club.”

De Tubeekse dreun zindert nog na en een trip naar de Leuvense pijnbank wacht?

“Na de trainerswissel werd een 14 op 21 neergezet. Individueel en collectief zullen we ons niveau moeten opkrikken om iets te kunnen rapen. Tegen Tubeke bleven we onder ons niveau, maar we hadden wel altijd een punt moeten veiligstellen. Een carnavalsgoal besliste er helaas anders over. Ondanks een vroege treffer vonden we in de eerste helft nooit de dynamiek van de voorgaande weken. Blessurepech blijft ons achtervolgen, maar de terugkeer van Mamadou Diallo vormt een hele opsteker. Onze Malinees brengt naast zijn persoonlijkheid en neus voor goals de ploeg ook karakter, ervaring en fysiek vermogen bij.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio