VOETBAL 3DE AMATEURKLASSE B DIEGEM SPORT - SPORTING KAMPENHOUT

Bert Van Weyenberge: “Opnieuw ons niveau halen”

Bert Van Weyenberge: “Opnieuw ons niveau halen”

N. Van Nerom Foto: kms

Diegem kan zich maar beter volledig hersteld hebben van de klap die het vorige week kreeg in Zaventem, want zondag volgt alweer een derby wanneer Kampenhout op visite komt. Sportief manager Bert Van Weyenberge wijst de spelers op hun plichten, maar probeert tegelijk de kalmte te bewaren.

Na het 3-2-verlies op het veld van Woluwe-Zaventem schuwde trainer Nico Van Nerom de harde woorden niet voor de camera’s van de regionale televisie.

“Om zulke wedstrijden door te komen, heb je het DNA van een winnaar nodig. Mijn spelers bewijzen nogmaals dat ze daar niet over beschikken”, zei een zwaar ontgoochelde Nico Van Nerom.

Sportief manager Bert Van Weyenberge beseft dat die vingerwijzing aan het adres van de spelersgroep zeker voor de buitenwereld hard kan overkomen. “Je moet alles in de juiste context plaatsen”, stelt hij.

Ondermaats

“Nico is een geboren winnaar. Als de ploeg dan op het veld van zijn voormalige club een dergelijke prestatie op de mat brengt, terwijl we al voor de tweede week op rij aan de leiding kunnen komen, dan lijkt het mij niet onlogisch dat je, zeker vlak na een wedstrijd, zo’n uitspraken doet.”

“De spelers zullen daar niet raar van opgekeken hebben. Zij beseften zelf ook wel dat het vooral in de eerste 60 minuten ondermaats was, zeker? Met alle respect overigens voor Zaventem, maar die ploeg moeten wij altijd de baas kunnen.”

Grote gevolgen in de selectie moeten we dus ook niet verwachten volgens Van Weyenberge. “Er is geen reden om te twijfelen. We zaten in een goede flow tot voor een paar weken, dat kan niet weg zijn.”

“Tegen Sporting Kampenhout verwacht ik wel dat ze er allemaal staan. We moeten opnieuw ons niveau halen en dan zijn wij in staat om van iedereen te winnen. Vorig jaar staken City Pirates en Turnhout er met kop en schouders bovenuit, maar zulke ploegen zitten er dit seizoen niet meer tussen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio