VOETBAL 2DE AMATEURKLASSE Ask Ronse - SK PEPINGEN-HALLE - Yoan Yangassa hoopt zondag speelklaar te zijn

“Iedereen moet nu dringend opstaan”

“Iedereen moet nu dringend opstaan”

Yoan Yangassa: “De situatie is nog niet alarmerend.” Foto: GEERT TRESIGNIE

Halle -

Samen met Ricci Lufimbu liep Yoan Yangassa zondag voor de wedstrijd tegen SV Bornem rondjes in het Lamme Guiche-stadion. Misschien kan trainer Geert Criquielion op SK Ronse weer een beroep doen op routinier Yangassa.

“Ik hoop natuurlijk zo snel mogelijk weer bij de vijftien te zijn”, aldus Hallenaar Yoan Yangassa, die werkzaam is bij uitzendkantoor Accent.

“Ik speelde dit seizoen enkel nog maar de eerste twee wedstrijden. Na het 0-0-gelijkspel op Brakel verloren we met 1-4 van Rupel Boom. Ik speelde die wedstrijd toen uit, maar ondervond toch enige hinder. Ik voelde wel niet echt zoveel pijn en dacht gewoon aan een lichte verrekking in de quadriceps.”

“Het bleek evenwel veel erger, want er werd een scheur van 5,5 centimeter vastgesteld. Rust en veel kinesitherapie stonden op het programma. Vorige week hervatte ik de looptraining samen met Ricci Lufimbu, die ook uit blessure komt, en dat viel best mee. Deze week trainde ik probleemloos mee met de groep. Of ik opgenomen word in de selectie voor Ronse, hangt af van mijn prestatie in de invallerswedstrijd”

Onderaan

“Met vijf punten staan we intussen onderaan de rangschikking en dat is teleurstellend. Iedereen had zich de start van de fusieploeg anders voorgesteld en keek er met veel vertrouwen naar uit. Voorlopig lossen we de steile verwachtingen niet in. Met de afwezigheid van enkele sterkhouders moest er ook voortdurend geschoven worden en dat kwam de automatismen niet ten goede.”

“Tegen het jeugdige Bornem creëerden we zondag voor de rust nochtans het perfecte scenario en leidden met 1-0. In de tweede helft gaf SK niet meer thuis tegen een ploeg die zonder complexen speelde en alles uit de kast haalde. Jammer, want er zat zeker meer in.”

“Op Ronse moeten we uit een ander vaatje tappen. Ronse was vorig seizoen wel het zwarte beest van Pepingen. We verloren thuis met 1-4, speelden uit 0-0 gelijk, maar verloren in de eindronde met 2-3. Het wordt geen makkelijke opdracht, want thuis zijn de Oost-Vlamingen voorlopig ongeslagen.”

“We moeten dringend punten pakken. De situatie is nog niet alarmerend omdat andere clubs onderin ook steken lieten vallen, maar we moeten de kloof met de middenmoot dichtrijden. Iedereen moet nu dringend opstaan en tonen wat hij waard is. Elke wedstrijd wordt het bikkelen en knokken, maar we geloven rotsvast in de kentering. Met de voorziene kwaliteitsinjectie moet de ploeg sterker worden en zal er ook meer concurrentie zijn.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio