Fit & Gezond

Onderzoek toont aan: wie wiet rookt, heeft meer seks

Onderzoek toont aan: wie wiet rookt, heeft meer seks

Foto: Shutterstock

Wie regelmatig een joint rookt, heeft meer seks dan mensen die dat niet doen. Dat is althans de conclusie van een grootschalige studie aan de Stanford University School of Medicine in Californië.

Een team wetenschappers nam data van de National Survey of Family Growth onder de loep. Daarin staat onder meer hoe vaak de 28.000 vrouwelijke en 23.000 mannelijke deelnemers seks hadden in de maand voor het onderzoek en hoeveel marihuana ze het voorbije jaar hadden gebruikt.

Dagelijks jointje

Nu hebben de vorsers een duidelijke link tussen de seksfrequentie en het blowen ontdekt. Vrouwen die geen marihuana gebruikten, hadden gemiddeld 6 keer seks in de maand. Dames die dagelijks een jointje opstaken, hadden gemiddeld 7,1 keer seks per maand. Het verband tussen wiet roken en vrijen was ook merkbaar bij de mannen. Diegenen die geen wiet gebruikten, hadden gemiddeld 5,6 keer seks in de maand voor de studie. Bij wie dagelijks blowde, was dat gemiddeld 6,9 keer.

Orgasmes

“We zijn verrast dat we dit verband kunnen blootleggen, maar we kunnen de reden achter het fenomeen niet verklaren”, zegt hoofdonderzoeker Michael Eisenberg. Hij denkt dat marihuana de opwinding intenser kan maken. De wetenschapper voegt eraan toe dat het opletten geblazen is met marihuana. Eerder onderzoek toont aan dat wiet een nefaste impact kan hebben op de hoeveelheid sperma en dat een hoogtepunt tijdens het vrijen een grotere uitdaging kan worden.

Gezondheidsrisico’s

Regelmatig gebruik van marihuana kan ook andere gevolgen hebben voor je gezondheid. Onderzoek bij volwassenen is nog steeds beperkt, maar roken irriteert de longen en studies hebben aangetoond dat het je hartslag verhoogt. Daardoor zijn gebruikers kwetsbaarder voor een hartaanval.

Corrigeer