Seks & Relaties

“Ik ben 54 jaar en heb nog nooit een lief gehad”. Deze ‘relatiemaagd’ doet haar verhaal

“Ik ben 54 jaar en heb nog nooit een lief gehad”. Deze ‘relatiemaagd’ doet haar verhaal

Foto: Shutterstock

Ze werd nog nooit op date gevraagd en een valentijnskaartje is nog nooit in haar bus gevallen: een anonieme vrouw van 54 doet op de site van de Britse Guardian haar relaas over haar vrijgezellenbestaan. De reden waarom ze nog nooit een lief heeft gehad, is voor haar een compleet raadsel.

“Ik heb nog nooit een vriend gehad”, zo begint de vrouw, die wel al seks had. “Ik heb een paar keer seks gehad toen ik begin de twintig was. Ik dacht de laatste keer dat ik het bed deelde met een man, nu 31 jaar geleden, alleen niet dat het de allerlaatste keer zou zijn dat ik fysieke intimiteit zou ervaren. Had ik dat geweten, dan had ik geprobeerd om er meer van te genieten”, schrijft ze.

Hopeloos om te vrijen

“Ik kon snel praten en wandelen, maar op seksueel vlak was ik de laatste van mijn vriendinnen die zich ontpopte. Toen ik afgestudeerd was, was ik zo hopeloos om met iemand te slapen dat ik er gewoon werk van maakte. Ik werd dronken en dook in bed met een collega. Ik was niet verliefd, maar ik hoopte wel dat we opnieuw zouden afspreken. Maar er kwam niets van, behalve een kater en een paar weken een heel ambetant gevoel op de werkvloer.” Later beleefde de vrouw nog een onenightstand met een andere man. En op vakantie met vriendinnen, leerde ze iemand kennen.

“Ik had een week plezier met Ozzie, een barman. Het was heel leuk en hij liet me normaal voelen. Ik had eindelijk iets om over te fantaseren en te giechelen. Ik voelde me belangrijk. Dat was de laatste keer. Ik begrijp het niet. Ik heb veel interesses, kleed me goed en ik ben niet minder aantrekkelijk dan mijn vriendinnen, van wie de meeste getrouwd zijn. Het was moeilijk om te zien hoe ze zich konden settelen en nog moeilijker om te zien dat er gezinsuitbreiding kwam”, staat er nog.

Drie moeilijke periodes

Nu, op haar 54ste, heeft de vrouw al veel theorieën gehoord over het waarom ze nog single is. “Een vriendin zei me ooit dat ik een te grote uitdaging was voor mannen die me benaderden. Ik kan er deels inkomen, maar ik speelde niet bewust hard to get. Ik geloofde niet in mezelf, trok mezelf in twijfel. Ik wilde gewoon dat iemand op de een of andere manier bewees dat ik de moeite was en me daarvan overtuigde. Maar dat is nooit gebeurd.” De vrouw voegt eraan toe dat ze het op drie momenten in haar leven erg moeilijk had met haar bestaan als vrijgezel en bijgevolg vaak naar de fles greep: op de universiteit, als bijna dertiger en bijna veertiger.

Vandaag heeft ze vrede genomen met de situatie. “Het feit dat ik nog nooit een relatie had is niets dat ik aan de grote klok wil hangen, maar ik wil wel vertellen dat het nu beter voelt dan in mijn jongere jaren. De laatste tijd wordt ook meer geschreven over mensen die een leven lang vrijgezel blijven. Ik voel me nu veel minder de vreemde eend in de bijt.”

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees