Jongeren verpesten Halloweentocht voor kinderen en doen hen verdwalen in donker bos: politie grijpt in

Jongeren verpesten Halloweentocht voor kinderen en doen hen verdwalen in donker bos: politie grijpt in

Een groep jongeren heeft vrijdagavond een Halloweentocht van een jeugdclub uit het Nederlands Limburgse Beegden verziekt. Dat meldt De Limburger zaterdag.

De groep van zo’n tien tot vijftien personen gooide routelampjes in het bos om, of haalde die zelfs helemaal weg. Sommige lampjes werden op een andere plek neergezet, waardoor deelnemers aan de spokentocht het spoor bijster raakten. Volgens de politie hadden jonge kinderen hierdoor makkelijk kunnen verdwalen in het donkere en uitgestrekte heidegebied.

De agenten wisten acht jongeren staande te houden. Ze kwamen er vanaf met een waarschuwing, vanwege het feit dat de agenten hen niet op heterdaad hadden betrapt. Sommigen kregen wel een bekeuring omdat ze geen id-kaart bij zich hadden of rookten in het bos. Allemaal moesten ze meteen opkrassen uit het gebied en dat deden ze, zegt de politie.

Ook de afgelopen jaren waren er al problemen met vervelende jongeren tijdens de spokentocht. Vorig jaar gooiden ze met vuurwerk, en twee jaar geleden hadden ze een valkuil op de route gegraven, waar iemand van de organisatie in viel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees