President Trump geeft dan tóch alle documenten rond moord Kennedy vrij

President Trump geeft dan tóch alle documenten rond moord Kennedy vrij

Foto: the hollywood archive

Amerikaans president Donald Trump zal dan toch alle geheime documenten in het dossier over de moord op president John F. Kennedy vrijgeven. Dat laat hij weten op Twitter.

Donderdag werden 2.800 stukken uit het dossier gepubliceerd. De resterende documenten werden wegens redenen van de nationale veiligheid achtergehouden. Die vraag kwam onder andere van de FBI en CIA, en Trump had besloten die vraag in te willigen.

Maar nu zullen er tóch nog aanvullende documenten worden vrijgegeven, tenzij het gaat om documenten waar informatie instaat met namen en adressen van mensen die nog leven.

LEES OOK. Dit staat in de Kennedy Files: tip over doodsbedreiging, bizarre moordplannen, mysterieus telefoontje en geschokte Russen

Trump liet dat weten via Twitter. “Ik doe dit om volledige openheid en transparantie na te streven, en om een einde te maken aan alle complottheorieën”, zo zei de Amerikaanse president.

Over de moord op de toenmalige president bestaan namelijk heel wat samenzweringstheorieën. Zo zouden de Cubanen achter de moord zitten, de CIA, de Russen of de maffia.

LEES OOK. Dit zijn de hardnekkigste complottheorieën rond de moord op John F. Kennedy

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S