Pannen aan de muur en bed in de living: op bezoek in New Yorkse studio van 1.500 euro per maand

Pannen aan de muur en bed in de living: op bezoek in New Yorkse studio van 1.500 euro per maand
De Amerikaanse Maria woont in de in de New Yorkse Upper East Side in een flat waarvoor ze maandelijks 1.800 dollar (omgerekend 1.551 euro) neertelt. Een flink bedrag, maar in zo’n chique buurt is het zelfs een koopje. Al moet je jezelf wel tevredenstellen met weinig plaats.

Maria leidt een reporter van modesite Refinery 29 rond in haar stulpje, dat ze zo praktisch en Pinterest perfect mogelijk heeft ingericht. Bij het binnenkomen kan je meteen in de piepkleine badkamer met een spiegelkastje en een hangend rekje als opbergruimte voor haar spullen. In de kast in de inkomhal bergt ze zowel haar kleren als kuisproducten op.

Naast de badkamer heeft Maria een afgesloten, zeer compacte keuken waarin ze de potten en messen gewoon aan de muur hangt. Slaapkamer en living zijn één en de ladekast dient als extra opbergruimte of als buffet ze gasten heeft. Alle decoratie erop, verdwijnt dan tijdelijk in haar badkuip. In de slaapkamer slash woonkamer is één groot schuifraam. Jawel, de vrouw heeft - zeer uitzonderlijk voor die prijs - een balkonnetje (weliswaar zonder uitzicht op de iconische New Yorkse skyline). “Ik woon hier graag, ik ben niet van plan om snel te vertrekken”, aldus de bewoonster.

Corrigeer