Zit het er nu al bovenarms op tussen Landa en Quintana? “Had liever een warmer onthaal gehad”

Zit het er nu al bovenarms op tussen Landa en Quintana? “Had liever een warmer onthaal gehad”

Foto: Photo News

Mikel Landa streeft vanaf volgend jaar het kopmanschap achterna bij zijn nieuwe ploeg Movistar. Maar daar rijdt ook nog ene Naïro Quintana rond en de Colombiaan heeft al laten verstaan dat hij geen tweede kopman naast zich duldt in de Ronde van Frankrijk. Dreigt een kopmanskwestie bij de Spaanse WorldTour-ploeg?

“Als leider van de ploeg heet ik Landa welkom in onze ploeg”, klonk Naïro Quintana een tijdje geleden in El País. “Hij zal een grote hulp zijn in wedstrijden waar ik vroeger naartoe moest gaan voor de sponsor. Maar ik ben de kopman van de ploeg en de enige kaart om uit te spelen in de Tour.

Nochtans kwam Mikel Landa naar Movistar met de gedachte om vol zijn eigen kans te kunnen gaan. De Spanjaard werd in de afgelopen Ronde van Frankrijk vierde, op amper één seconde van het eindpodium. Maar Landa voelde zich bij Team Sky te veel in een keurslijf zitten als meesterknecht van kopman Chris Froome.

Na de uitlatingen van Quintana dreigt dus een clash tussen de klassementsmannen. “Natuurlijk had ik liever een warmer onthaal gehad”, reageerde Landa op het duidelijke statement van Quintana. “Ik kom naar ‘zijn’ thuisploeg en dat heeft hij blijkbaar niet graag.”

Dubbel kopmanschap

In tegenstelling tot Quintana heeft Landa wel oren naar een gedeelde status van kopman in de Tour-ploeg van Movistar. “Volgens mij kunnen we met z’n tweeën ook meer schade aanrichten bij de concurrentie dan dat we dat elk alleen moeten doen. Het parcours bevalt me in ieder geval. En ik denk dat ploegbaas Eusebio Unzue wel zal weten hoe hij met onze ego’s moet omgaan en het maximum uit ons te halen.”

Corrigeer