Wat verjaardagsfeest had moeten zijn, werd Jelle (24) zijn herdenking

Melanie (links), ouders en zus Sarah (rechts) kregen bij de organisatie heel wat hulp van tal van vrienden van Jelle, zoals zijn goede vriend Sebastiaan Hoet. Jelles ouders Kathleen en Marc zijn hen zeer dankbaar voor het initiatief. Foto: eva

Koekelare / Lichtervelde / Torhout -

Meer dan driehonderd mensen hebben Jelle Tommeleyn (24) uit Torhout herdacht. De jongeman kwam in februari vorig jaar om het leven bij een verkeersongeval in Lichtervelde. Familie en vrienden organiseerden voor de jonge drummer zijn eigen muziekfestival ‘Hardt’.

26 zou hij afgelopen vrijdag geworden zijn, maar Jelle Tommeleyn uit Torhout overleed na een verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Lichtervelde. Het had een spetterend verjaardagsfeest moeten zijn, maar het werd een warm herdenkingsfestival, georganiseerd door zijn ouders, zus Sarah, vriendin en een dertigtal vrienden. “We willen Jelle herdenken op een manier dat hij zelf tof had gevonden”, zegt zijn vriendin Melanie Soenen uit Bovekerke.

Het ultieme eerbetoon was een muziekfestival zaterdagavond op de bijzondere locatie van het jeugdcentrum Tranzit in Kortrijk, een voormalige industriële site van een textielfabriek. “Jelle hield van speciale gebouwen, hij zou het fantastisch gevonden hebben”, zeggen zijn ouders, Kathleen Braem en Marc Tommeleyn.

Kippenvel

Een muziekfestival met uitlopende muziekgenres. “Want Jelle hield van heel veel genres, Jelle ademde muziek”, zegt één van zijn goede vrienden, Sebastiaan Hoet.

Het leven van Jelle draaide van kinds af aan al rond muziek. “Hij was amper elf toen hij gitaar leerde spelen”, aldus zijn ouders. “Hij deed het graag, maar op zijn veertiende stopte hij er plots mee. De groep waarin hij toen speelde, zat plots zonder drummer en onze Jelle zei ‘ik ga dat wel doen’ en hij bleek een natuurtalent. Hij heeft nooit meer iets anders gespeeld.”

Als drummer speelde Jelle in niet minder dan drie bands tegelijk. Op het podium stonden zaterdag dan ook heel wat muzikanten die samen met Jelle hebben gespeeld. Kippenvelmoment voor familie en vrienden was toen de voormalige leden van Miava, die nu samen de band Comet Street vormen, voor de eerste keer sinds zijn dood songs brachten die ze samen met Jelle hebben gespeeld.

Rouwhoek

Met een fotomuur was er ook een rouwhoek ingericht. De aanwezigen mochten boodschappen of anekdotes schrijven rond de vele foto's van Jelle. “Een idee van Melanie. Ze is enorm creatief en weet perfect hoe Jelle het zou gewild hebben”, zeggen de ouders. “Het zal deugd doen om te lezen”, zegt papa Marc. Voor mama Kathleen is het nog te vroeg. “Het zou nu nog te confronterend zijn. Maar ik ben zeker dat ik er ook veel steun uit zal halen, als ik er klaar voor ben.”

De familie en vriendengroep willen van ‘Hardt’ een jaarlijkse traditie maken. “We hebben niet de ambitie om een groot evenement te worden, maar we dromen ervan om grotere bands op het podium te krijgen, groepen waar Jelle echt fan van was”, besluiten Melanie en Sebastiaan.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees