VOETBAL2DE AMATEURKLASSEFC Gullegem-rupel boom 3-2

Gullegem stunt tegen leider ondanks 0-2 achterstand

Gullegem stunt tegen leider ondanks 0-2 achterstand

Nagim Amini en co. juichen na de 3-2. Foto: Bart Vandenbroucke

Gullegem / Wevelgem -

FC Gullegem mag zich stilaan een stuntploeg noemen. Nadat het als eerste titelkandidaat Mandel United over de knie legde, riep het gisteren ook leider Rupel Boom een halt toe. “En dat met een fel gehavende ploeg”, zei trainer Pascal De Vreese na de 3-2 zege.

Door de afwezigheid van de geblesseerden Jimmy Hempte, Lennart Sampers, Aron Defevere, Romain Ribeiro en de geschorste Wim Vandoorne zagen de thuisfans het voor de wedstrijd niet rooskleuring in. Toen het na 25 minuten 0-2 stond, dachten de meesten allicht: “Boeken toe”. Maar Gullegem stroopte de mouwen op en won nog verdiend met 3-2.

“Mijn spelers stelden me deze week de vraag hoe ik al die afwezigheden ging oplossen”, vertelde Pascal De Vreese na afloop. “Toen ik zei dat we met vijf verdedigers gingen spelen, hoorden ze het in Keulen donderen. Met vijf achterin is niet mijn favoriete systeem, maar dit keer maakten we van een nood een deugd. Rupel Boom had nog maar één keer verloren. Niet toevallig in Torhout, dat toen met vijf verdedigers aantrad. Het moet zijn dat de inmiddels ex-leiders daar een hekel aan hebben, want ook tegen ons beten ze in het zand.”

Rupel Boom schoot wel geweldig uit de startblokken en leidde na 25 minuten met 0-2. “En toch heb ik nooit getwijfeld”, beweerde De Vreese. “Ik ken mijn pappenheimers en weet dat mijn jongens mentaal sterk staan. Nog voor de rust zetten we de scheve situatie weer helemaal recht. Met een vroege treffer na de pauze namen we een optie op de zege. We kwamen nooit meer in de problemen. Ik ben apetrots op mijn jongens. Ondanks een bescheiden budget hebben we een degelijke ploeg gevormd. Als we niet naast onze schoenen gaan lopen en goed beseffen wat we kunnen en vooral niet kunnen, hebben we nog veel groeimogelijkheden.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio