Celebs

Selena Gomez praat voor het eerst over niertransplantatie: “Het ging over leven of dood”

Selena Gomez praat voor het eerst over niertransplantatie: “Het ging over leven of dood”
De Amerikaanse popster Selena Gomez (25) heeft het in de talkshow Today voor het eerst over haar niertransplantatie. De zangeres lijdt aan lupus en zonder donornier van haar beste vriendin Francia Raisa, eveneens te gast in het programma, had ze de ziekte niet overleefd.

“Het was echt een kwestie van leven of dood”, zegt Gomez die haar tranen probeert te bedwingen aan presentatrice Savannah Guthrie. “Mijn nieren waren er gewoon klaar mee. Toen ik hoorde dat ik een transplantatie moest ondergaan, wilde ik echt niemand om een nier vragen." Haar beste vriendin Francia was op de hoogte van Selena’s gezondheidsproblemen en bood bijgevolg zelf haar hulp - een van haar nieren - aan. “Ze heeft mijn leven gered”, zegt de zangeres zonder aarzelen. Het openhartige interview zal in drie delen worden uitgezonden in Today en het Nightly News op NBC, het eerste deel komt maandagavond.

Fans merkten afgelopen zomer op dat hun idool rustig was op de sociale media, maar wisten niet dat Selena een zware operatie moest ondergaan. Midden september kwam daar verandering in dankzij een aangrijpende foto op Instagram. Zowel Selena als Francia deelden een foto van hun tweetjes op een ziekenhuisbed na de ingreep. “Ik was herstellende van een ingreep. Ik kreeg een nieuwe nier van mijn beste vriendin. De transplantatie zal me helpen in mijn strijd tegen lupus. Dit is het mooiste geschenk dat ik ooit al heb gekregen” schreef ze toen bij het kiekje.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees