FOTO. Halve eeuw promotie ”voor de streek waar de Leie op haar mooist is”

VVV Leiestreek bestaat vijftig jaar. “Het stuk vanaf Machelen en Deinze is het mooiste deel van de Leiestreek”, zegt voorzitter John De Vlieger.

De VVV, voluit Vereniging voor Vreemdelingenverkeer, die met Zulte, Deinze en Sint-Martens-Latem drie Oost-Vlaamse gemeenten langs de Leie promoot, kwam samen in het Museum voor Deinze en de Leiestreek. “Symbolischer kan deze pleisterplaats voor dit gouden jubileum niet zijn”, stelt voorzitter John De Vlieger. “We zijn hier te gast aan de oevers van de Leie, ooit als ‘The Golden River’ omschreven, op een boogscheut van ons modern ingericht infokantoor in het nieuwe dienstencentrum van Deinze.”

John De Vlieger is, net als nog vele anderen, verliefd op de Leiestreek. “Laat me nu voor een keer een beetje chauvinistisch zijn. Vanaf de kleurrijke aanlegsteigers in Machelen, gecreëerd door Roger Raveel, en zeker vanaf Deinze, spreken we van de ‘toeristische’ Leie. Het is het mooiste deel van de Leie waar kunst en cultuur een harmonisch geheel vormen”, verwijst hij naar de vele topschilders die de streek rijk is.

Website is succes

VVV Leiestreek heeft sinds enkele jaren met ‘LangsDeLeie’ een nieuwe naam, een mooi logo en nieuwe website. “Vereniging voor Vreemdelingenverkeer, het is niet echt een hippe naam. Onze nieuwe website is trouwens een groot succes. Tussen 19 oktober 2016 en 18 oktober 2017 zagen we dat die door maar liefst 148.547 bezoekers, goed voor 1.940.000 weergaven, werd geraadpleegd. Een aanzienlijke groei met 41 procent tegenover het jaar voordien. In elk geval kunnen we stellen dat de VVV al vijf decennia kunst, cultuur, recreatie, gastronomie en uiteraard toerisme op de voorgrond plaatst.”

Om het jubileum te vieren, bracht de vzw alvast een publicatie uit met interviews, verhalen en foto's.

www.langsdeleie.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio